Γ. Χατζημάρκος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κως

Αύγουστος 09, 2015
jumbo-banner

Την «ασφυκτική» κατάσταση που κυριαρχεί στην Κω από τις ανεξέλεγκτες ροές παράνομων μεταναστών επισήμανε με δηλώσεις του στον ρ/σ Sky ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

«Μέχρι το Σάββατο 8 Αυγούστου, φιλοξενούνται στην Κω πάνω από 6.000 μετανάστες οι οποίοι έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, τις πλατείες, του αρχαιολογικούς χώρους και όπου αλλού βρουν στο κέντρο της πόλης. Η Κως βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό που αποφασίσαμε είναι να προχωρήσουμε κατ’ αρχήν σε μια ‘επιχείρηση – σκούπα’ ώστε να καθαριστούν όλοι οι χώροι στην πόλη μέχρι να βρεθούν χώροι προσωρινής φιλοξενίας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό με σοβαρότητα…» όπως υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως ιδιαίτερα μεγάλο είναι το πρόβλημα στην Λέρο και στην Κάλυμνο όπου οι αποβιβάσεις συνεχίζονται καθημερινά. «Στην Λέρο δεν υπάρχει προτεινόμενος χώρος προσωρινής φιλοξενίας και προς το παρόν θα παραχωρηθεί το παλιό ΠΙΚΠΑ όπου η Περιφέρεια θα κάνει κάποιες εργασίες βελτίωσης. Στην Κω βρέθηκε χώρος αλλά ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης αρνείται να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, κάτι που λειτουργεί ανασταλτικά μέχρι τώρα. Προσωπικά ζήτησα να μεταφερθεί η διαδικασία ταυτοποίησης εκτός πόλεως ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο…» όπως είπε. Ο Περιφερειάρχης ωστόσο, υπογράμμισε πως το μεταναστευτικό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και αποτελεί θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot