Γ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Μεγάλο γεγονός για το νησί μας η εγκαινίαση της έκθεσης για την Ένωση της Δωδεκανήσου από τον ΠτΔ

Μάρτιος 04, 2016
jumbo-banner

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την έκθεση για την Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, που διοργανώνουν ο Δήμος Κω και το Ίδρυμα της Βουλής.

Γ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ : ‘’Μεγάλο γεγονός για το νησί μας’’

Τη Δευτέρα στις 12.45 μ.μ , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την έκθεση για την Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, που θα φιλοξενηθεί για ένα σχεδόν χρόνο στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κω ( Χάνι ).

Η έκθεση διαρθρώνεται σε 6 ενότητες. Φωτογραφίες, εφημερίδες, έντυπα και οπτικοακουστικά τεκμήρια αναδεικνύουν τα πολιτικά, στρατιωτικά και διπλωματικά γεγονότα που συνθέτουν την ιστορία της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Το υλικό και τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, το Μουσείο Μπενάκη, τη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους καθώς και από ιδιωτικές συλλογές και εκδόσεις ανεκτίμητης αξίας.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ προγραμματίζονται ήδη εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολεία.

Ο Δήμος Κω σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, εργάζεται εδώ και ένα χρόνο για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης , που αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός για το νησί.

Ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης , αναφερόμενος στην έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα, δήλωσε:

‘’ Είναι ένα μεγάλο γεγονός για την Κω.

Επιλέξαμε το άνοιγμα της έκθεσης να συμπέσει χρονικά με την επέτειο της Ενσωμάτωσης, το κορυφαίο ιστορικό γεγονός στο οποίο είναι αφιερωμένη η έκθεση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλος θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια τη Δευτέρα το μεσημέρι, ένα γεγονός που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσπάθεια μας αλλά και στην ίδια την έκθεση.

Αποδεικνύουμε ότι η Κως μπορεί να διεκδικεί και να φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις και γεγονότα.

Η Κως της απομόνωσης, της περιχαράκωσης και της παρακμής ανήκει στο παρελθόν.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης. Τον Πρόεδρο του Ιδρύματος της Βουλής κ.Παύλο Σούρλα, το Βουλευτή κ.Μάνο Κόνσολα, την κα. Ειρήνη Χατζηχριστοφή και όλους όσους διέθεσαν χρόνο και κόπο για να γίνει πράξη αυτό που σχεδιάσαμε πριν από ένα και πλέον χρόνο.’’

KATAX 21 X 29 QTQ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot