Γ.Κίτσης: ΟΛΟΙ με ένα στόχο να ζητήσουμε απο την κυβέρνηση να διασωθεί η Κως

Δεκέμβριος 24, 2015
jumbo-banner

Στην Μυτιληνη εχουν γινει 3 κεντρα υποδοχης δυναμικοτητας 1500 ατομων το καθενα.

Τωρα το Δεκεμβριο εχουν 4.000 αφιξεις ημερησιως με αποτελεσμα εκτος των κεντρων να εχουμε 5.000 με 6.000 ατομα που διαμενουν σε σκηνες σε τραγικες συνθηκες μεχρι να γινει η καταγραφη.Το καλοκαιρι που ερχεται θα επαναληφθουν τα ιδια και χειροτερα.Ο κρατικος μηχανισμος και οι μκο αποδειχθηκαν ανεπαρκεις να ανταπεξελθουν στην οργανωση υποδοχη των μεταναστων.

Στην Τουρκια αυτα τα κανει η στρατοχωροφυλακη για αυτο δεν υπαρχουν αυτες οι εικονες.Εδω μονο ο στρατος μπορει να αναλαβει αυτην την αποστολη γιατι εχει την τεχνογνωσια.Η Κως ειναι μικρο νησι για να δεχτει τετοιο μεγαλο φορτιο ανθρωπων 3.000 με 7.000 την ημερα οπως θα γινει το καλοκαιρι.Θα επαναληφθουν τα ιδια.ολοι οι μεταναστες θα γυριζουν στο λιμανι δρομους χωρια πλατειες περιμενοντας το καραβι για να φυγουν.

Ο στοχος ολων μας πρεπει να ειναι να πεισουμε την ευρωπαικη ενωση και την κυβερνηση για το ανεφικτο της δημιουργιας κεντρου με επιχειρηματα.Η συνεχιζομενη ταυτοποιηση,η δημιουργια κεντρου θα απαξιωσουν το νησι ως τουριστικο προορισμο ,ηδη αυτο γινεται εχουμε μειωση κρατησεων με αποτελεσμα την οικονομικη καταστροφη του νησιου.

Αν καθιερωθει η Κως ως ενδιαμεσος σταθμος θα συρρεουν για χρονια καθημερινως χιλιαδες μεταναστες.Αυτο πρεπει να το αποφυγουμε και να παραμεινουμε τουριστικος προορισμος παση θυσια οπως η Ροδος.

Η κυβερνηση μπορει να το αλλαξει και να εκτρεψει αλλου την προσφυγικη ροη.ΟΛΟΙ με ενα στοχο να ζητησουμε απο την κυβερνηση να διασωθει η Κως το νησι μας απο την επερχομενη οικονομικη καταστροφη και να σταματησει η καταγραφη και η δημιουργια κεντρου..

Γιωργος Κιτσης

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot