Γραφείο Τύπου Δήμου Κω: Η Κως πρέπει να είναι ενωμένη

Δεκέμβριος 09, 2015
jumbo-banner

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Η Κως πρέπει να είναι ενωμένη.

Μόνο με την ενότητα και τη δημιουργία ενός ενιαίου και αρραγούς μετώπου θα αντιμετωπίσουμε όσους σχεδιάζουν να θυσιάσουν την Κω ως τουριστικό προορισμό και να την μετατρέψουν σε έναν απέραντο καταυλισμό παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Η δημοτική αρχή δεσμεύεται από την απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης αλλά και τη σταθερή και αταλάντευτη θέση που έχει διατυπώσει για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος στο νησί.

Για εμάς, πρώτη προτεραιότητα είναι οι πολίτες της Κω και το νησί μας.

Τα κόμματα , αν δεν έχουν να συνεισφέρουν κάτι θετικό, ας μην περιφέρουν τις σκοπιμότητες και την άγνοιά τους γιατί οι δεσμεύσεις τους για ολιγόωρη παραμονή των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων στο hot spot αξίζουν λιγότερο από το χαρτί στο οποίο τυπώνουν τις ανακοινώσεις τους.

Τη στιγμή που δεν υπάρχει πλαίσιο αναλογικής κατανομής των προσφύγων στις άλλες χώρες της Ε.Ε και επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών , όλοι αυτοί οι άνθρωποι εγκλωβίζονται πλέον στην Ελλάδα. Και οι καταυλισμοί που δημιουργούνται, εντείνουν και μονιμοποιούν το πρόβλημα.

Κατανοούμε την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών, οι οδικοί άξονες του νησιού όμως πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί γιατί αυτοί που θα ταλαιπωρηθούν είναι οι Κώοι συμπατριώτες μας.

Δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί με την ανακοίνωση των υπολειμμάτων του ‘’Οράματος’’ στην οποία εγκαλεί μάλιστα τους πολίτες γιατί δεν στρέφονται κατά της δημοτικής αρχής.

Είναι αδύνατον για την κ.Ρούφα να αντιληφθεί τη σημασία της ενότητας, όταν μέσα σε ένα χρόνο έχει διαλύσει την δημοτική παράταξη που κληρονόμησε και έχει ανεξαρτητοποιηθεί η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της.

Το ίδιο ισχύει και για όσους είχαν και έχουν κρυφή ατζέντα για την Κω στο μεταναστευτικό και διπλή γλώσσα.

Το μήνυμα το δικό μας προς τους πολίτες της Κω είναι μία και μοναδική λέξη: ενότητα.’’

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot