Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Ζητήσαμε άδεια για το ΠΑΡΚΙΝΓΚ και ΟΧΙ το Ρωμαϊκό Ωδείο

Νοέμβριος 10, 2015
jumbo-banner
Θα αναλάβουμε διαχείριση και καθαρισμό. Καμία μόνιμη κατασκευή αλλά προσωρινή λύση στέγασης των προσφύγων

Διαβάζοντας το άρθρο που δημοσιεύσατε στον ιστότοπό σας σχετικά με την πρόταση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τη δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου Κω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η οργάνωση έχει αιτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού την παραχώρηση όχι του αρχαιολογικού χώρου του Ρωμαϊκού Ωδείου όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά του χώρου που βρίσκεται εντός της αδόμητης αρχαιολογικής ζώνης του Ρωμαϊκού Ωδείου, που χρησιμοποιείται από το Δήμο Κω ως χώρος στάθμευσης κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα», ήδη από τον Μάρτιο δραστηριοποιούμαστε στο νησί της Κω προκειμένου να παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στο κύμα προσφύγων που συρρέουν καθημερινά στο νησί λόγω των πολεμικών συγκρούσεων που επικρατούν στις χώρες τους.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας μας αυτής και λαμβάνοντας υπόψη την χειροτέρευση των καιρικών συνθηκών κατά τους χειμερινούς μήνες και ταυτόχρονα την αδιάκοπη εισροή των προσφύγων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος που ήδη έχει δημιουργηθεί στο νησί, ζητήσαμε επίσημα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να χορηγήσει στην οργάνωση έγκριση για την παραχώρηση του χώρου που βρίσκεται στα νότια της οδού Γρηγορίου Ε’ και ανατολικά της οδού Αναπαύσεως, εντός της αδόμητης αρχαιολογικής ζώνης του Ρωμαϊκού Ωδείου, με σκοπό την κατασκευή προσωρινού χώρου φιλοξενίας προσφύγων.

Ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται από το Δήμο Κω ως χώρος στάθμευσης κυρίως κατά τους θερινούς μήνες για να εξυπηρετηθούν οι εισερχόμενοι τουρίστες της περιοχής και θεωρούμε ότι είναι κατάλληλος για την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων σκηνών με εσωτερική θέρμανση η οποία θα γίνει εξολοκλήρου με δική μας φροντίδα, μέχρι την εύρεση μόνιμης επίλυσης του προβλήματος στέγασης των προσφύγων. Για τις εργασίες αυτές, δεν απαιτείται καμία εκσκαφή ή άλλου είδους μόνιμη παρέμβαση στο χώρο. Επιπλέον θα αναλάβουμε την προστατευτική περίφραξη του χώρου αυτού, τον καθημερινό καθαρισμό καθώς επίσης θα εξασφαλίσουμε ώστε οι παρακείμενοι αρχαιολογικοί χώροι να μην υποστούν καμία βλάβη.

Τονίζουμε ότι η παραχώρηση του ως άνω περιγραφέντος χώρου, ζητείται αποκλειστικά για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων, προκειμένου αυτοί να προφυλαχθούν από τις χειμερινές καιρικές συνθήκες, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την επιβίωση τους στο ύπαιθρο και μόνο μέχρι την εύρεση βιώσιμης λύσης για την στέγαση του πληθυσμού αυτού. 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot