Β. Μανιάς: Ενημέρωση ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος περί πνευματικών δικαιωμάτων

Φεβρουάριος 20, 2015
jumbo-banner

Με το παρόν κείμενο θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κλπ.) για διάφορα τρέχοντα ζητήματα.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι:

1. Όποιος έχει πληρώσει μια από τις εταιρείες που έχουμε προτείνει ως επιτροπή καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (mad melody, fair music κ.ά.) και που αντιπροσωπεύουν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα, δεν χρειάζεται να πληρώσει ΑΕΠΙ ούτε GEA ή κάποια άλλη αντίστοιχη εταιρία και μπορεί να πάρει άδεια μουσικής από το δήμο.

2. Νέος αντιπρόσωπος της ΑΕΠΙ στην περιοχή μας είναι ο κ. Μιχάλης Τρικοίλης. Καλό θα είναι όποιος θέλει να μιλήσει μαζί τους να ενημερώνεται πρώτα από την επιτροπή μας ώστε να μην πέφτει θύμα των απαράδεκτων απαιτήσεων τους.

3. Σύντομα αναμένεται να γίνει μια συνολική διευθέτηση από το κράτος, των ζητημάτων που έχουν σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα. Οι πληροφορίες μας, τόσο από το επιμελητήριο όσο και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς, είναι ότι η τελική λύση θα είναι προς όφελος των επιχειρήσεων και κατά της ΑΕΠΙ και των παραπλήσιων εταιριών.

4. Καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνούν με τον ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιος σύνδεσμος καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης: www.paskedi.gr Τηλ:2310-932420-932473-932481, Fax:2310-932431, Κιν.:6983161473, e-mail: paskedi@paskedi.gr ) για ενημέρωση σε σχέση με θέματα του κλάδου μας. Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. αποτελεί επίσημο όργανο της Πολιτείας και ιδρύθηκε το 2004, ενώ αριθμεί σήμερα περί τα 24.500 μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα με συνεχώς αυξανόμενη τάση.

Έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων, τη συνένωση όλων των μελών που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη μελέτη, διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, επαγγελματικών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών τους συμφερόντων, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου, καθώς και την προβολή των προβλημάτων και αιτημάτων των μελών του και των προτάσεων για τη λύση και ικανοποίησή τους.

5. Μια καινούργια εταιρεία παροχής μουσικής χωρίς πνευματικά δικαιώματα είναι η el radio (τηλ: 210-8972213, 6932000251) που ζητάει αμοιβή 100 ευρώ το χρόνο για τις υπηρεσίες της (είναι η εταιρεία που προτείνεται από την ΠΑΣΚΕΔΙ). Σας επισυνάπτω και το σχετικό πιστοποιητικό

Εκ μέρους της επιτροπής καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Μανιάς Βασίλης

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot