Βραδυφλεγής ΒΟΜΒΑ η κατάσταση με τους μετανάστες στην Κω (φωτό- βίντεο)

Αύγουστος 24, 2015
jumbo-banner

Τις τελευταίες εβδομάδες, οξύνεται πάλι η κατάσταση στην Κω, αφού εκτός από τους πρόσφυγες, κύματα παράνομων μεταναστών κατακλύζουν το νησί μας. 

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση με τους χιλιάδες μετανάστες στην Κω, παρά το γεγονός ότι το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατέπλευσε πάλι στο νησί και μετέφερε ένα σημαντικό αριθμό. Ωστόσο, νέες καραβιές μεταναστών καταφθάνουν καθημερινά, τείνοντας να δημιουργήσουν εκ νέου μία αποπνικτική κατάσταση.

Σήμερα (24/8), το αστυνομικό τμήμα της Κω έχει γεμίσει από ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών, που περιμένουν να παραλάβουν τα έγγραφα τους. Ενώ, παντού σχηματίζονται σκηνές και άνθρωποι ξαπλωμένοι στο δάπεδο. 

Το κλίμα παραμένει τεταμένο, αφού και χθες σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε Πακιστανούς και Αφγανούς, που συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες. 

Όπως είναι φυσικό, αφού δεν υπάρχουν υποδομές για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, δημιουργείται μια δύσκολη κατάσταση. Έχουμε καταντήσει γραφικοί, αλλά πραγματικά η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς πρόκειται για μία βραδυφλεγής βόμβα έτοιμη να σκάσει..!! Και μπορεί οι συζητήσεις για το μεταναστευτικό να εντείνονται, οι αποφάσεις για διάθεση πόρων και κονδυλίων να προχωράει, όμως η κατάσταση συνεχίζει να μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι, που πλέει στο άγνωστο.. 

Ευτυχώς, εξομαλύνεται η κατάσταση με την είσοδο στην ΠΓΔΜ προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα με την Ελλάδα, στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, μετά τις εντάσεις και τα επεισόδια.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot