ΒΑΣΩ ΠΗ: Η Αριστερά μπορεί να χάνει ψήφους, δεν πρέπει όμως να χάσει δύο πράγματα: το μέτρο και την ψυχή της.

Σεπτέμβριος 01, 2015
jumbo-banner

Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν ζαλιστεί από τις θεαματικές κωλοτούμπες τον τελευταίο καιρό. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι δίνουν την ταμπέλα του ‘’Χρυσαυγίτη’’ σε όποιον διαφωνεί με τις απόψεις τους για το μεταναστευτικό.

Η υβριστική ανακοίνωση του Σύριζα Κω εναντίον του εκλεγμένου Δημάρχου του νησιού, είναι ξένη προς το ήθος και την αισθητική της Αριστεράς.

Χρυσαυγίτης ο Δήμαρχος επειδή διαφωνεί με τις απόψεις ορισμένων για το μεταναστευτικό.

Χρυσαυγίτες οι πολίτες του Ασφενδιού που διαμαρτυρήθηκαν και δεν θέλουν να δημιουργηθεί κέντρο παραμονής παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους.

Χρυσαυγίτες η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Κω αλλά και των Ελλήνων πολιτών που διαφωνεί με τις θέσεις του τοπικού Βουλευτή και με την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

Χρυσαυγίτες ίσως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Π.Λαφαζάνης επειδή διατηρούν τις απόψεις τους.

Αλήθεια όταν τον Δεκέμβριο ζητούσαμε εκλογές και ανάμεσα στους βουλευτές που δεν ψήφισαν για Πρόεδρο το Σταύρο Δήμα ήταν και οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν έτρεχε τίποτα;

Για να τελειώνουμε:

Οι απόψεις που εξέφρασε η κ. Χριστοδουλοπούλου και στελέχη του Σύριζα  αλλά κυρίως η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, βρίσκονται σε αντίθεση με την πλειοψηφία των πολιτών.

Το αποτυπώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, το μεταναστευτικό  ήταν  η αχίλλειος πτέρνα της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς  και συσσώρευσε  μεγάλο κόστος.

Πόσο καιρό θέλουν να το καταλάβουν κάποιοι;

Σε τοπικό επίπεδο, καλό είναι να σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία.

Αυτή η δημοτική αρχή εξελέγη με 67%, στηρίχθηκε και από τη μεγάλη πλειοψηφία όσων ψήφισαν το Σύριζα.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το ο υποψήφιος δήμαρχος που στήριξε ο Σύριζα πήρε μόνο 4,5%.

Είναι ύβρις και προσβολή να θεωρείς Χρυσαυγίτες όποιους έχουν αντίθετη άποψη και να πιστεύεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια, μπροστά στην οποία όλοι πρέπει να υποτάσσονται.

Και εγώ είμαι εναντίον της δημιουργίας κέντρου παραμονής παράνομων μεταναστών στο νησί.

Είμαι και εγώ Χρυσαυγίτισα;

Την Παρασκευή το νησί και ο Δήμαρχος θα υποδεχθούν ευρωπαίους αξιωματούχους και τον αρμόδιο επίτροπο για τη μετανάστευση που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου και επισκέπτονται την Κω.

Η δημοτική αρχή κατάφερε και ανέδειξε το θέμα σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, συνομιλεί με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, η φωνή της Κω ξανακούστηκε στην ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Κω έχει συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις, που συνοδεύονται από προτάσεις και επιχειρήματα. Υπερασπίζεται και εκφράζει τη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών της Κω

Αν ο Δήμαρχος ήταν ακραίος, θα συνομιλούσε με όλους αυτούς; Θα έρχονταν στην Κω; Θα μπορούσε να κινητοποιήσει ευρωπαίους αξιωματούχους;

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο Δήμος Κω και ο Δήμαρχος έχουν θεσμικούς συνομιλητές, καταθέτουν προτάσεις, θέλουν να γίνουν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος , όπως έγιναν κάποιοι.

Και κάτι ακόμα: καλύτερη διαφήμιση για τη Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να υπάρξει από την ανακοίνωση του Σύριζα Κω.

Η Αριστερά μπορεί να χάνει ψήφους, δεν πρέπει όμως να χάσει δύο πράγματα: το μέτρο και την ψυχή της.

ΒΑΣΩ ΠΗ

Δημοτική Σύμβουλος

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot