Αφέθηκε χθες ελεύθερος ο ένας νεαρός για τα επεισόδια στην Κω - Απολογούνται σήμερα οι 4

Φεβρουάριος 10, 2016
jumbo-banner
Eλεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα της Κω, ένας 17χρονος κάτοικος του νησιού,
που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, μαζί με ακόμη 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του 43χρονου πατέρα του, ως εμπλεκόμενος στα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στο νησί, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων κατά της λειτουργίας hotspot για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.
Οι συλληφθέντες διώκονται συγκεκριμένα για κατοχή από κοινού εκρηκτικών, πρόκληση έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, απλή συνέργεια σε έκρηξη, παράνομη οπλοφορία και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο 43χρονος πατέρας του 17χρονου είχε αφεθεί ελεύθερος προχθές.
Ο 17χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στα επεισόδια και ότι βρέθηκε στο σημείο από περιέργεια μαζί με δεκάδες άλλους πολίτες του νησιού.

Σήμερα θα απολογηθούν 4 συγκατηγορούμενοί του, ηλικίας 20, 22, 23 και 24 ετών.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί, την 22.15 ώρα της Κυριακής στο Πυλί της Κω, στο ύψος της λίμνης, κατά τη μετάβαση ανδρών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης στο στρατόπεδο 148 ΤΕ, όπου πραγματοποιούνται εργασίες για την κατασκευή κέντρου υποδοχής και καταγραφής μεταναστών, άγνωστοι δράστες πραγματοποίησαν ρίψεις αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί μαζί με τον διοικητή του ΑΤ Ηρακλειδών, οι οποίοι συνόδευαν τους άνδρες της Υ.Α.Τ. ως προπομπός με συμβατικό όχημα, εντόπισαν τρείς εκ των κατηγορουμένων να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο, όπου σημειώθηκαν οι ρίψεις των μολότοφ, κινούμενοι προς ένα αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε απόσταση 50 μέτρων.

Στο αυτοκίνητο ευρίσκοντο ακόμη δύο κατηγορούμενοι, ο ένας ως οδηγός κι ο άλλος ως συνοδηγός.
Από την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων ένα πτυσσόμενο γκλόπ  και δύο σφυριά θραύσεως κρυστάλλων.
Σε έρευνα που έγινε στο χώρο απ’ όπου, φέρονται να είχαν ξεκινήσει, βρέθηκαν 3 μολότοφ, δύο μαύροι σκούφοι με άσπρες νεκροκεφαλές, ένα μαύρο περιλαίμιο και ένα ζευγάρι μαύρα γιάντια.
Στο όχημα βρέθηκαν ένα νουτσάκο και ένα ζευγάρι κλειδιά.

Στον τελευταίο βρέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια, ένα κασκόλ και ένας σκούφος μαύρου χρώματος.
Σε κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν δεν βρέθηκε κάτι το επιλήψιμο.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίσταται ο δικηγόρος κ. Κώστας Ασλάνης.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot