×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Απόβαση ειδικών δυνάμεων στην Κάρπαθο

Μάιος 29, 2014
jumbo-banner

Αιφνιδιαστική άσκηση προάσπισης της κυριαρχίας ελληνικού νησιού με την αποβίβαση ομάδων των ειδικών δυνάμεων διεξάγεται αυτή την ώρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι τουρκικοί «τσαμπουκάδες» έχουν προβληματίσει την ηγεσία του Πενταγώνου που θέλει να κρατήσει σε υψίστη ετοιμότητα τη δύναμη ταχείας αντίδρασης.

Είναι ο δεύτερος «Πυρπολητής» που διατάζεται κολλητά από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλη Κωσταράκο με την ενεργοποίηση των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης του νοτίου τομέα. Μόλις χθες ειδικές δυνάμεις από την Αττική πήραν εντολή να επιβιβαστούν σε ελικόπτερα και σε πλοία ταχείας μεταφοράς Zubr προκειμένου να αντιμετωπίσουν τουρκική «εικονική επίθεση» στα νησιά των Κυκλάδων.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, τέθηκε και πάλι σε συναγερμό τμήμα της «δύναμης Δ» του νοτίου τομέα με σενάριο την αντιμετώπιση τουρκικής εισβολής σε νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Η άσκηση διεξάγεται στην Κάρπαθο και σύμφωνα με το σενάριο ειδικές δυνάμεις έχουν αποβιβαστεί με ελικόπτερα Chinook στο νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου προκειμένου να συνδράμουν τις εκεί δυνάμεις στην απόκρουση κατάληψης του νησιού από Τούρκους κομάντος.

Είναι προφανές πώς η τουρκική προκλητικότητα, που έφτασε στο σημείο «εισβολής» στόλου στις Κυκλάδες και μέχρι τις ακτές της Αττικής, έχει προκαλέσει σκεπτικισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, που παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις της Άγκυρας.

Ευτυχώς που το Στράτευμα είναι πάντα σε ετοιμότητα, παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του μνημονίου, σε αντίθεση με την πλήρη αδράνεια, σε πολιτικό επίπεδο, του υπουργείου Εξωτερικών.

hellas-now.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot