Αλληλεγγύη - Κως:" Από την Κω στέλνουμε το μήνυμα της Αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο. "

Δεκέμβριος 27, 2015
jumbo-banner

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΩΣ εύχεται σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια να αποκτήσουν την αξία που τους αξίζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Από την Κω στέλνουμε το μήνυμα της Αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Είναι μεγάλη η συγκίνησή μας να δεχόμαστε καθημερινά τις ευχές όλων των πολιτών της Κω για το έργο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους φιλοξενούμενους πληθυσμούς και στον τόπο μας.
Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας για το ότι όλο και περισσότεροι πολίτες καταφθάνουν καθημερινά στα γραφεία μας για να προσφέρουν έμπρακτα τη βοήθειά τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που βρίσκονται στην Κω.
Είναι πραγματικά συγκλονιστικό να έρχονται αδιάκοπα εθελοντές από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό με δικά τους έξοδα και να διαθέτουν το χρόνο τους, χωρίς καμιά απολαβή, όπως και όλα τα μέλη της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, προκειμένου να βοηθήσουν ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν και, παράλληλα, το νησί μας, σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Από την Κω στέλνουμε το μήνυμα της Αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους που ετοίμασαν τα φαγητά και τα γλυκά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι το μεσημέρι των Χριστουγέννων μπροστά στο Επαρχείο, και όλους όσοι βοήθησαν να στήσουμε το τραπέζι και να καθαρίσουμε το χώρο στο τέλος.
Ευχαριστούμε εκείνους που βρέθηκαν στο τραπέζι μας και μοιράστηκαν το φαγητό μαζί μας.
Ευχαριστούμε και κείνους που μετά το δικό τους τραπέζι με τους δικούς τους ανθρώπους, πέρασαν και απ' το τραπέζι της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, προσφέροντας λίγο φαγητό και γλυκό για αυτούς που δεν έχουν και ήπιαν λίγο κρασί μαζί μας κάνοντας όλους μας να νοιώσουμε ότι στην Κω υπάρχει στρωμένο πάντα ένα τραπέζι για όλους.

Από την Κω στέλνουμε το μήνυμα της Αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Για όσους επιλέγουν να τηρούν αντίθετη στάση, επικαλούμενοι την προστασία της Χριστιανικής Θρησκείας, τους παραπέμπουμε στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, αποσπάσματα του οποίου παραθέτουμε:
.....
«Η διαμορφουμένη αυτή κατάστασις, με το διαρκώς ογκούμενον κύμα των προσφύγων, αυξάνει τας ευθύνας ημών, όσων έχομεν εισέτι την εὐλογίαν να ζώμεν ειρηνικώς και με κάποιαν άνεσιν, να μη μένωμεν αναίσθητοι ενώπιον του καθημερινού δράματος χιλιάδων συνανθρώπων μας, αλλά να εκφράσωμεν εις αυτοὺς την έμπρακτον αλληλεγγύην και αγάπην μας.
.....
Τῶν νηπίων τῶν σημερινῶν προσφύγων, θὰ ἐλέγομεν, τὸ ἀθῷον αἷμα ἡ γῆ καὶ ἡ θάλασσα πίνουν, τοῦ δὲ Ἡρώδου ἡ ἀνασφαλὴς ψυχή «τὸ κρῖμα ἐδέξατο».
.....
Ἡ συμπαράστασις καὶ ἡ βοήθεια ἡμῶν πρὸς τοὺς διωκομένους καὶ ἐκτοπιζομένους συνανθρώπους μας, ἀνεξαρτήτως φυλῆς, γένους καὶ θρησκείας, θὰ εἶναι διὰ τὸν τεχθέντα Κύριον δῶρα πολυτιμότερα τῶν δώρων τῶν μάγων, ...
.....
Ἂς προσφέρωμεν ἕκαστος ὅ,τι δυνάμεθα εἰς τὸν ἐν τῷ προσώπῳ τῶν προσφύγων ἀδελφῶν μας ὁρώμενον Κύριον. Ἂς προσφέρωμεν εἰς τὸν ἐν Βηθλεὲμ τικτόμενον σήμερον μικρὸν Χριστὸν αὐτὰ τὰ τίμια δῶρα τῆς ἀγάπης, τῆς θυσίας καὶ τῆς φιλανθρωπίας, μιμούμενοι τὴν Αὐτοῦ εὐσπλαγχνίαν....»

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΩΣ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot