Έκαναν ΔΙΑΚΟΠΕΣ στην Κω και έσωσαν από τη θάλασσα ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ μετανάστη!

Αύγουστος 29, 2015
jumbo-banner

Η συγκλονιστική ιστορία μιας παρέας Ελλήνων - τι είπαν στο star.gr

Χαραγμένες για πάντα στο μυαλό τους θα μείνουν οι καλοκαιρινές διακοπές σε μία παρέα Ελλήνων, που έδωσαν μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης καθώς έσωσαν από τη θάλασσα έναν μετανάστη, τον οποίο οι Αρχές θεωρούσαν ότι είχε πνιγεί αφού αγνοούταν επί 13 ώρες!

Ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, την Πέμπτη που μας πέρασε, η κα. Σάντρα Τσιλιγκερίδου και η παρέα της επέστρεφαν με φουσκωτό από μίνι απόδραση στην Ψέριμο. Ξαφνικά, ανάμεσα στα κύματα, είδαν έναν άνθρωπο…

Νομίζοντας ότι επρόκειτο για δύτη, του έκαναν νοήματα και προσπάθησαν να τον αποφύγουν για να μην τον χτυπήσουν. Η κα. Τσιλιγκερίδου, όμως, διαπίστωσε ότι ο άνδρας ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Χωρίς δεύτερη σκέψη, η παρέα περισυνέλλεξε τον άτυχο άνδρα και, αφού τον τύλιξε με πετσέτες για να ζεσταθεί, ξεκίνησε για το λιμάνι της Κω.
290815133537 7555

Μέσω της σελίδας της στο Facebook, η ίδια αποκάλυψε την ιστορία, συνοδεύοντάς την με μία συγκλονιστική φωτογραφία, στην οποία κρατά στην αγκαλιά τον εμφανώς ταλαιπωρημένο μετανάστη. «Σώσαμε έναν άνθρωπο που ήταν 13 ώρες στο νερό σχεδόν ημιλιπόθυμος. Ξεκίνησαν 40 Σύριοι με φουσκωτή βάρκα και δυο κουπιά να έρθουν Ελλάδα. Στο μισάωρο, από την κακοκαιρία, τους έφυγε το ένα κουπί και ο άνθρωπος βούτηξε να το πιάσει. Τα ρεύματα όμως τον τράβηξαν μακριά. Μόλις που πρόλαβαν να του πετάξουν ένα σωσίβιο. Θυσιάστηκε για τους φίλους του και βρεθήκαμε μπροστά του για να τον βγάλουμε. Νιώθω ευλογημένη!», έγραψε.

Ο Μοχάμεντ, όπως ονομάζεται ο άνδρας, πάλευε με τα κύματα όσο οι υπόλοιποι που ήταν μαζί του στη βάρκα έφταναν στις ελληνικές ακτές, όπου η οικογένειά του δήλωσε πως αγνοείται και θεωρήθηκε ότι είχε πνιγεί.

Η πράξη της κα. Τσιλικερίδου και της παρέας της κάνει τον γύρο των social media και έγινε θέμα σε ιστοσελίδα της Νέας Υόρκης, ενώ, σε επικοινωνία που είχε μαζί της το star.gr και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Θεοδώρου η ίδια ανέφερε: «πιστεύω πως ο καθένας μας θα έκανε το ίδιο αν έβλεπε έναν άνθρωπο στη θάλασσα»!

Πηγή: star.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot