Menu
Έβρος: Τα τάνκς της Χρυσής Αυγής - Οι πόζες ντροπής - Η απάντηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού [pics]

Έβρος: Τα τάνκς της Χρυσή…

Εικόνες που προκαλού...

Μήνυμα του αρχηγού ΓΕΣ στην Τουρκία - ''Ο ελληνικός στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση'' [βίντεο]

Μήνυμα του αρχηγού ΓΕΣ στ…

Στον απόηχο των τουρ...

Δεν θα γίνει hot spot στη Ρόδο: Μεταφέρονται σε Κω & Λέρο!!!

Δεν θα γίνει hot spot στη…

Σε ξενοδοχείο της Ρό...

Σε ρυθμούς καρναβαλιού το Ζηπάρι- Χοροί και αποκριάτικα παραδοσιακά δρώμενα από όλη την Ελλάδα (φωτό-βίντεο)

Σε ρυθμούς καρναβαλιού το…

Από μικρούς και μεγά...

Απίστευτο! «Πάγωσαν» 3.000 συντάξεις του ΟΑΕΕ λόγω έλλειψης… χαρτιού

Απίστευτο! «Πάγωσαν» 3.00…

Έγινε και αυτό: «Κόλ...

Βίντεο: Σπάνιο είδος φάλαινας στην Ικαρία

Βίντεο: Σπάνιο είδος φάλα…

Πρόκειται για ένα ...

Απίστευτο: Παιδιά 9, 11 και 12 ετών λήστεψαν φαρμακείο στο Περιστέρι!

Απίστευτο: Παιδιά 9, 11 κ…

Με την απειλή των ξύ...

Καλαμάτα: Κέφι και θέαμα στο νυχτερινό καρναβάλι - BINTEO

Καλαμάτα: Κέφι και θέαμα …

Με μεγάλη επιτυχία...

Σοκ στα «μπλοκάκια» με εισφορές εις διπλούν

Σοκ στα «μπλοκάκια» με ει…

Εισφορές εις διπλ...

Απίστευτη παραδοχή Κουρουμπλή: Ναι, λιώσαμε τον κόσμο στους φόρους [βίντεο]

Απίστευτη παραδοχή Κουρου…

Σε μια απίστευτη δήλ...

Κυπελλούχος Ελλάδας για 18η φορά ο Παναθηναϊκός

Κυπελλούχος Ελλάδας για 1…

Ο πολυνίκης του θε...

Χρέη άνω των 25 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία

Χρέη άνω των 25 δισ. στα …

Περισσότεροι από 1 ε...

Prev Next

GSMA: Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού θα απολαμβάνει ασύρματες ταχύτητες 4G έως τα τέλη του 2015

GSMA: Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού θα απολαμβάνει ασύρματες ταχύτητες 4G έως τα τέλη του 2015
jumbo-banner

Ταχύτητα συνεχίζει να ανεβάζει το διεθνές Διαδίκτυο, με τη διείσδυση των δικτύων επόμενης γενιάς 4G-LTE να εκτιμάται σε 35% έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, από 27% ένα χρόνο νωρίτερα, επιτρέποντας στο ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού να συνδέεται σε υπερταχύτατα δίκτυα.

Η αγορά του 4G διευρύνεται με ταχείς ρυθμούς, ιδιαίτερα εάν ληφθεί υπόψη ότι η εμπορική διάθεση των σχετικών υπηρεσιών έγινε, μόλις, το Δεκέμβριο του 2009.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η διεθνής Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (Groupe Speciale Mobile Association-GSMA), σχολιάζοντας ότι οι συγκεκριμένες επιδόσεις αναδεικνύουν το 4G στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη τεχνολογία. Προς επίρρωσιν της εκτίμησης τους, υπογραμμίζουν ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς του 4G θα διαμορφωθεί σε 30%, την περίοδο 2014 - 2020.

Αντίστοιχα, αυξάνεται και ο αριθμός των παρόχων ανά τον κόσμο, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες 4G, αριθμώντας, στα τέλη Ιανουαρίου 2015, περισσότερες από 350 εταιρείες, εκ των οποίων περίπου το ένα τρίτο (108 επιχειρήσεις) είναι εγκατεστημένες στην Ευρώπη. Ο δε αριθμός των συνδέσεων 4G, επίσης, αυξάνεται τάχιστα, καθώς από 200 εκατ. στα τέλη του 2013, προσέγγισε το μισό δισεκατομμύριο (490 εκατ.) τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, με πρόβλεψη για 875 εκατ. στα τέλη του 2015. Επιπλέον, οι συνδέσεις 4G αντιπροσώπευαν το 7% των παγκόσμιων συνδέσεων κινητής τον Ιανουάριο του 2015, από μόλις 3% ένα χρόνο νωρίτερα, με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν αυτό το ποσοστό να φθάσει το 12% στα τέλη τρέχοντος έτους.

Οι ίδιοι αναλυτές σχολιάζουν ότι υπάρχει ένα σημείο - ορόσημο για τη διείσδυση του 4G, το οποίο αντιστοιχεί στο 20% και εφόσον επιτευχθεί, οδηγεί στο μαζικό λανσάρισμα καινοτόμων mobile εφαρμογών, βοηθώντας τους παρόχους να σταθεροποιήσουν τα έσοδα τους και τα περιθώρια κέρδους. Αυτό το ποσοστό διείσδυσης, όπως τονίζουν, έχει ήδη επιτευχθεί σε πολλές "ώριμες" αγορές του πλανήτη και αναμένεται να γίνει πραγματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο την περίοδο 2017-18, σηματοδοτώντας το μεγάλο "μπουμ" της τεχνολογίας 4G.

Με αυτά τα δεδομένα και με ορίζοντα το 2020, τα δίκτυα 4G θα καλύπτουν το 63% του παγκόσμιου πληθυσμού, αντιπροσωπεύοντας το 30% των συνολικών συνδέσεων.

Από τους 350 παρόχους διεθνώς, που προσφέρουν υπηρεσίες 4G, οι 108 είναι εγκατεστημένοι στην Ευρώπη
Σύμφωνα με το GSMA, τουλάχιστον οι μισοί Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση σε δίκτυα και ταχύτητες 4G, προκειμένου να “σερφάρουν” στο Διαδίκτυο από το κινητό τους, έως το 2020. Μάλιστα, οι επενδύσεις των παρόχων σε δίκτυα και υπηρεσίες 4G και η ταχεία διείσδυση της νέας τεχνολογίας στην Ευρώπη εκτιμάται ότι θα αποτελέσει κομμάτι του “πάζλ” της οικονομικής ανάκαμψης της περιοχής.

Συγκεκριμένα, έως το 2020, περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους (ποσοστό 53%) θα χρησιμοποιούν τα δίκτυα επόμενης γενιάς για τη σύνδεση τους στο Διαδίκτυο μέσω κινητού, έναντι μόλις 10% στις αρχές του 2015 και 5% το 2014. Τα δίκτυα 4G στην Ευρώπη θα είναι προσβάσιμα από το 83% των Ευρωπαίων έως το 2020, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για το 2015 υπολογίζεται στο 63% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

Την ταχεία διάδοση της τεχνολογίας 4G στην Ευρώπη τροφοδοτεί, σε ένα μεγάλο βαθμό, η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεοπτική μετάδοση και η απελευθέρωση φάσματος, το οποίο - υπό τη μορφή “ψηφιακού μερίσματος” - παραχωρείται μέσω διαγωνισμών στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες για την ανάπτυξη υποδομών ταχύτατης πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά για το 4G
Αν και η Ευρώπη φιλοξενεί το ένα τρίτο του αριθμού των παρόχων 4G παγκοσμίως, η περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού συγκεντρώνει σχεδόν το ήμισυ του των συνδέσεων 4G διεθνώς, με τους μεγαλύτερους "θύλακες" να βρίσκονται στη Νότιο Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα. Η Νοτιος Κορέα μπορεί να θεωρηθεί ως πιο προχωρημένη τεχνολογικά αγορά για το 4G, καθώς ήδη τα δύο τρίτα των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας "πατούν" σε δίκτυα LTE. Παρά το καθυστερημένο λανσάρισμα της τεχνολογίας 4G στην Κίνα (μόλις στα τέλη του 2013), η κινεζική αγορά θα αριθμεί 300 εκατ. συνδέσεις 4G έως τα τέλη του έτους, ξεπερνώντας την αγορά των ΗΠΑ.

Πηγή: sepe.gr

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός