Χωρίς jailbreak το iOS 9.1

Οκτώβριος 24, 2015
jumbo-banner
To iOS 9.1 έγινε διαθέσιμο και εκτός, από περισσότερα emoji που ενδιαφέρουν έντονα μια μερίδα του κοινού, έρχεται με αναβαθμίσεις που ίσως ενοχλήσουν αρκετούς από τους χρήστες των φορητών συσκευών της Apple.

H Apple είπε ότι έχει "κλείσει" δύο κενά ασφαλείας που έκαναν δυνατό το jailbreak στο iOS 9.1.

H ομάδα Pandu στην Κίνα χρησιμοποιούσε δύο ευπάθειες για να αποκτήσει πρόσβαση σε επίπεδο root στο iPhone στις εκδόσεις του iOS από 9 έως 9.0.2.

H Apple με το iOS 9.1 έκλεισε τα κενά ασφαλείας που κάνουν δυνατό το jailbreak των iPhone και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ομάδα των hacker που έκανε τα κενά αυτά ευρέως γνωστά.

Το ένα patch για το jailbreak επέτρεπε να εκτελείται κώδικας σε επίπεδο Kernel, αφού πρώτα είχε προηγηθεί επίσκεψη σε ιστοσελίδα με κακόβουλο λογισμικό, ενώ το άλλο παρείχε αυξημένα δικαιώματα πρόσβασης.

Η κίνηση αυτή της Apple είναι αποτέλεσμα της μεγάλου μεγέθους ευπάθειας στο App Store μέσω του κακόβουλου λογισμικού XcodeGhost.

Το Pandu ήταν το πρώτο jailbreak για το iOS 9.

Όσοι από τους χρήστες iPhone επιθυμούν το jailbreak θα πρέπει να μην κάνουν την αναβάθμιση σε iOS 9.1, αλλά να αναμένουν μέχρι να βρεθεί ένας νέος τρόπος "σπασίματος".

Πηγή: e-pcmag.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot