Το project που "λύγισε" το internet: Έργα τέχνης με “πινέλο” την δύναμη του μυαλού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιούνιος 16, 2015
jumbo-banner

Ο Κινέζος καλλιτέχνης Jody Xiong, σε συνεργασία με μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία χρωμάτων και προμήθειας υλικών τέχνης, ήθελε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο αναφορικά με το ζήτημα της αντιμετώπισης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) από τις κινεζικές αρχές και την κινεζική νομοθεσία.

Επινόησε, έτσι, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για να “δείξει ότι οι ικανότητες του ανθρώπινου πνεύματος είναι απεριόριστες, ακόμα κι αν είναι παγιδευμένες μέσα σε ένα ανάπηρο σώμα”.

Πήρε κοντά του 16 διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικούς τύπους και βαθμούς αναπηρίας και τους έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν από ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Πώς; Με την βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας. Συνέδεσε με ειδικό μηχανισμό τον εγκέφαλο των ατόμων αυτών με έναν δέκτη ηλεκτρομαγνητικών σημάτων. Αυτά τα σήματα δημιουργούνταν από τους εγκεφάλους των ΑμΕΑ, καθώς συγκέντρωναν τις σκέψεις τους. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να προκαλέσουν μια μικρή έκρηξη σε μπαλόνια γεμάτα με χρώματα, τα οποία είχαν οι ίδιοι επιλέξει.

Οι εκρήξεις αυτές σκόρπισαν τα χρώματα επάνω σε καμβά και δημιούργησαν ένα μοναδικό έργο τέχνης.

newsit.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot