Το Opel Astra ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016»

Μάρτιος 02, 2016
jumbo-banner

Το Opel Astra είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016» και νικητής του πιο ξακουστού βραβείου της βιομηχανίας. Η κριτική επιτροπή των 58 διακεκριμένων εκπροσώπων του ειδικού Τύπου από 22 ευρωπαϊκές χώρες απένειμε στο Astra συνολικά 309 βαθμούς, έναντι 294 που έδωσε στο Volvo XC90 και 202 στο Mazda MX-5.

Το βραβείο παρέλαβε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, από τον πρόεδρο της επιτροπής COTY, Hakan Matson, την παραμονή της πρώτης ημέρας τύπου του 86ου διεθνούς Σαλονιού αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το Astra συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των 7 φιναλίστ του φετινού θεσμού COTY. Πάνω από 40 νέα αυτοκίνητα, από σπορ roadsters μέχρι πολυτελή sedan και μοντέλα SUV, ήταν στην αρχική λίστα υποψηφιοτήτων.

Τρία νέα μοντέλα Opel έχουν αποσπάσει τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» τα τελευταία 8 χρόνια. Το νέο Astra έχει ήδη κατακτήσει διεθνείς διακρίσεις όπως το SAFETYBEST 2015 και το 2015 Golden Steering Wheel από το περασμένο φθινόπωρο που λανσαρίστηκε. Επίσης βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια για την ασφάλειά του στα crash tests του Euro NCAP.

Τόσο η 5θυρη έκδοση όσο και το Sports Tourer του νέου «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2016» βασίζονται σε μία εντελώς νέα, ελαφριά αρχιτεκτονική αμαξώματος. Η ισχύς παρέχεται αποκλειστικά από κινητήρες βενζίνης και diesel νέα γενιάς. Η ενσωμάτωση smartphone και η πρωτοποριακή υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar ανοίγουν νέους δρόμους στον τομέα επικοινωνίας. Το Astra συνεχίζει την παράδοση της Opel να προσφέρει χαρακτηριστικά γνωστά από ανώτερες κατηγορίες στην αγορά συμπαγών μοντέλων, όπως το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix.

Ο θεσμός «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» ιδρύθηκε το 1964. Η φετινή νίκη ανεβάζει το συνολικό αριθμό τίτλων της Opel σε πέντε. Το Opel Kadett E ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας που απέσπασε το βραβείο το 1985. Δύο χρόνια αργότερα, το Omega A έλαβε και πάλι την ευρωπαϊκή διάκριση. Τα τελευταία χρόνια, η Opel έχει αναδειχτεί νικήτρια 2 φορές, με το Insignia το 2009 και το Ampera το 2012.

newsbeast.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot