Το ρομπότ που μοιάζει με πραγματική γυναίκα - ΒΙΝΤΕΟ

Νοέμβριος 06, 2015
jumbo-banner

Ρομπότ με γυναικεία μορφή είναι τόσο αληθοφανές, που κατάφερε να ξεγελάσει έναν στους δύο ανθρώπους που το είδαν, οι οποίοι όχι μόνο πίστεψαν ότι επρόκειτο για πραγματική γυναίκα, αλλά τη βρήκαν και σέξι.

Το Actroid F, όπως λέγεται το γυναικείων χαρακτηριστικών ανδροειδές ύψους 1,67 μ., ανοιγοκλείνει τα μάτια, κάνει επαφή μέσω του βλέμματος, ενώ αναγνωρίζει και τη γλώσσα του σώματος.

Δεδομένης της εξέλιξης στον τομέα της κατασκευής ρομπότ, που τα έχει σχεδόν εξανθρωπίσει, ο ερευνητής δρ. Ντέιβιντ Σιλβέρα Τάγουιλ θέλησε να διαπιστώσει μέσα από διάφορα πειράματα αν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει εύκολα. Από το 2010 έχει ανεβάσει βίντεο του ρομπότ που μοιάζει με γυναίκα στο YouTube, αλλά μόλις πρόσφατα οι χρήστες άρχισαν να εκφράζουν την άποψή τους για την ομοιότητα, με έναν μάλιστα να σχολιάζει:

«Μακάρι να την είχα γνωρίσει πριν παντρευτώ την πρώην γυναίκα μου». Κάποιοι όμως, μάλλον ταράχτηκαν από τη μεγάλη ομοιότητα του ρομπότ που σχεδίασε ο καθηγητής Γιόσιο Ματσουμότο του Ινστιτούτου Προηγμένης Βιομηχανικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τόκιο με πραγματική γυναίκα. Η έρευνα του Τάγουιλ δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς, όπως λέει, το επόμενο βήμα θα είναι να βάλει ανθρώπους σε διάδραση με τα ανθρωποειδή, για να διαπιστώσει αν η μακροχρόνια επαφή θα μειώσει τον φόβο και το άγχος που προκαλούν αυτά.

Espresso

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot