Τέλος και το Facebook για τα BlackBerry

Μάρτιος 23, 2016
jumbo-banner

Πριν από λίγο καιρό η διάσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp ανακοίνωσε ότι σε λίγους μήνες δεν θα υποστηρίζεται πλέον σε BlackΒerry συσκευές.

Τώρα έρχεται ακόμη ένα «χτύπημα» για την πάλαι ποτέ επιτυχημένη εταιρεία κατασκευής κινητών, με το Facebook να ακολουθεί την ίδια πορεία και να ανακοινώνει την απόφασή της.

Από το τέλος του τρέχοντος έτους οι χρήστες των BlackΒerry δεν θα έχουν την δυνατότητα να κατεβάζουν την «εφαρμογή» του Facebook στο κινητό τους, πράγμα που σημαίνει μία σημαντική, ίσως τη σημαντικότερη του τελευταίου διαστήματος, απώλεια για την εταιρεία.

Η χρήση των άλλοτε δημοφιλών συσκευών έχει μειωθεί δραματικά ώστε, σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αλλά κι άλλες εφαρμογές, όπως η θυγατρική του, το WhatsApp, να μην μπορούν -και να μην θέλουν- να ασχολούνται με αυτές.

«Αν και αυτές οι κινητές συσκευές έχουν αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας μας, δεν προσφέρουν το είδος των δυνατοτήτων που χρειαζόμαστε για να επεκτείνουμε τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής μας στο μέλλον», δήλωσε εκπρόσωπος του WhatsApp.

Από την άλλη, η πλευρά της BlackΒerry ανέφερε τα εξής: «Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με την απόφασή τους, καθώς όπως ξέρουμε, πολλοί χρήστες αγαπούν αυτές τις εφαρμογές. Παλέψαμε να πείσουμε το WhatsApp και το Facebook για να αλλάξουν γνώμη αλλά αυτή τη στιγμή, η απόφασή τους δεν αλλάζει».

Σίγουρα η απόφαση και των δύο εφαρμογών αποτελεί καίριο πλήγμα για την εταιρεία, καθώς αναμένεται να είναι πολλοί οι χρήστες που αν και τόσο καιρό ήταν προσηλωμένοι στην BlackBerry, θα καταφύγουν σε κάποια Android ή Apple συσκευή. Κάποιοι χρήστες μάλιστα ήδη εξέφρασαν στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα την επιθυμία τους να αλλάξουν συσκευή παρά τα χρόνια «αφοσίωσής» τους στη συγκεκριμένη εταιρεία.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot