Στο Ίντερνετ «ψωνίζεις» ακόμα και… δολοφόνο

Οκτώβριος 25, 2015
jumbo-banner
Μπορεί κάποιος να βρει έναν πληρωμένο δολοφόνο στο Διαδίκτυο;
Ενα όπλο ή ένα ψυχεδελικό ναρκωτικό που θα το αγοράσει σε ψηφιακό νόμισμα; Αν σκάψει βαθιά στο ψηφιακό σύμπαν, μπορεί άραγε να νοικιάσει έναν χάκερ έτοιμο να καταστρέψει ψηφιακά ό,τι του ζητηθεί; 

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά προσφέρονται στο «dark web» (ή αλλιώς «deep web» ή «dark net»). Το «σκοτεινό Διαδίκτυο» αποτελείται από χιλιάδες κρυπτογραφημένες ιστοσελίδες που δεν είναι ορατές στις μηχανές αναζήτησης του «κανονικού» Διαδικτύου.

Ενας χάκερ με το ψευδώνυμο «D» μπήκε στην ολοσκότεινη καρδιά του «dark web» μπροστά στο φακό του «Ε.Τ.» της Κυριακής. Σκοπός του να απαντήσει στο κατά πόσον στα άδυτα του «μαύρου Διαδικτύου» εξαντλούνται ή όχι οι πιο αρρωστημένες ανθρώπινες φαντασιώσεις. Τα όσα κατέγραψε ο φακός «διαδραματίζονται» στο παγκόσμιο ψηφιακό σύμπαν, ενώ δεν υπάρχει τρόπος διασταύρωσης για το κατά πόσον οι φρικιαστικές προσφερόμενες «υπηρεσίες» αντιστοιχούν στην πραγματικότητα ή όχι. 

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνιστούν στους πολίτες να μην επιχειρήσουν με κανέναν τρόπο να περιηγηθούν στο «dark web», καθώς μπορεί να βρεθούν ακόμα και χωρίς να το θέλουν εκτεθειμένοι απέναντι στο νόμο.

Οι σελίδες στις οποίες περιηγήθηκε ο χάκερ «D» σοκάρουν. «Είμαστε μία ομάδα τριών πληρωμένων δολοφόνων που δουλεύουμε στην Αμερική και την Ευρώπη. Μόλις μας στείλεις την πρότασή σου θα σου απαντήσουμε σε ένα ή δύο 24ωρα. Το “συμβόλαιο” εκτελείται σε διάστημα μίας έως τρεις εβδομάδες ανάλογα με το στόχο. Μοναδικός κανόνας: Δεν εκτελούμε παιδιά κάτω των 16 ετών και τους κορυφαίους δέκα πολιτικούς του κόσμου», γράφει «σκοτεινή» ιστοσελίδα που προσπαθεί να «αλιεύσει» πελάτες που θέλουν να σκοτώσουν κάποιον.

Ακόμα και οι αρμόδιοι αξιωματικοί των διωκτικών αρχών αδυνατούν να εντοπίσουν ποιος βρίσκεται πίσω από τη «δολοφονική» αγγελία και έτσι παραμένει άγνωστο αν πράγματι υπάρχουν εκεί έξω πληρωμένοι δολοφόνοι που ζητούν bitcoins (ψηφιακό νόμισμα) για να αφαιρέσουν ζωές.

«Οπως είχε πει ο Μάικ Μπέργκμαν, ο οποίος είναι ο επιστήμονας πληροφορικής που χρησιμοποίησε το 2001 για πρώτη φορά τον όρο “deep web”, το να ψάχνει κάποιος σήμερα στο Iντερνετ είναι σαν να σέρνει ένα δίχτυ στην επιφάνεια του ωκεανού: πολλά μπορεί να πιαστούν στο δίχτυ, αλλά υπάρχει ένας πλούτος πληροφοριών που βρίσκονται βαθιά και επομένως δεν μπορούν να πιαστούν. Το “σκοτεινό Διαδίκτυο” προσφέρει ανωνυμία, καθώς μέσω ειδικού προγράμματος περιήγησης κρύβεται η διεύθυνση IP του χρήστη», εξηγεί στον «Ε.Τ.» ο χάκερ «D».

Οσο σερφάρει κάποιος στο «βαθύ web» ανακαλύπτει όλο και περισσότερες αρρωστημένες υπηρεσίες. «Θέλεις να καταστρέψεις μία εταιρία ή τη ζωή κάποιου; Μπορώ να το κάνω. Είμαι επαγγελματίας χάκερ από 16 χρόνων και βγάζω πολλά λεφτά από αυτό τα τελευταία 20 χρόνια. Θα μπορούσα να είμαι ένας απλός πληροφορικός που βγάζει 50 ευρώ φτιάχνοντας υπολογιστές, αλλά δεν θέλω τέτοια ζωή. Η μικρότερη αμοιβή που μπορώ να πάρω για μία απλή δουλειά είναι 200 ευρώ. Αν δεν τα καταφέρω, ζητάω μέσω e-mail περισσότερες πληροφορίες για το θύμα», γράφει χάκερ που αναλύει τις… δεξιότητές του και τα «τεχνικά χαρακτηριστικά» του.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot