Πώς να εκμεταλλευτείτε καλύτερα το Google Play Store

Μάρτιος 13, 2016
jumbo-banner

Tο ηλεκτρονικό κατάστημα της Google, τοGoogle Play Store, αποτελεί στην ουσία την καρδιά του λειτουργικού Android.

Από εκεί μπορείτε να προμηθευθείτε,δωρεάν ή επί πληρωμή, όλες τιςεφαρμογές που είναι διαθέσιμες για το κινητό ή το tablet σας, και φυσικά να τις ενημερώσετε στην τελευταία έκδοσή τους.

Στο παρόν άρθρο, σας παρουσιάζουμε μερικές λειτουργίες τουηλεκτρονικού καταστήματος της Google που θα σας επιτρέψουν να το εκμεταλλευτείτε καλύτερα και ασφαλέστερα.

Περιορίστε τις αγορές σας με την απαίτηση κωδικού

Πολλές φορές, έχουν πρόσβαση στις φορητές συσκευές μας άτομα τα οποία είτε δεν είναι εξοικειωμένα με τη χρήση τους, είτε έχουν μικρή ηλικία. Δεν είναι λοιπόν σπάνιο το φαινόμενο να γίνονται αγορές εξ αμελείας, με αποτέλεσμα κάποιοι χρήστες να βρίσκουν ευμεγέθη ελλείμματα στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι τους. Ευτυχώς, η λύση για την πρόληψη αυτού του προβλήματος είναι πολύ απλή: Μπορείτε να ορίσετε ώστε να απαιτείται ο κωδικός σας κάθε φορά που θα βρίσκεστε ένα βήμα πριν προχωρήσετε σε αγορά κάποιας εφαρμογής.

Για τον σκοπό αυτό, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του Play Store [Settings], στις οποίες αποκτάτε πρόσβαση πατώντας τις τρεις οριζόντιες παράλληλες γραμμές αριστερά, πάνω στην αρχική οθόνη του Store. Εκεί θα βρείτε την επιλογή Require authentication for purchases[Απαίτηση ελέγχου ταυτότητας για αγορές]. Ένα πάτημα επάνω της, θα εμφανίσει τρεις περαιτέρω επιλογές, στο πλαίσιο των οποίων μπορείτε να ορίσετε να ζητείται ο κωδικός σας: Για όλες τις αγορές που πραγματοποιείτε μέσω του Google Play στην συγκεκριμένη συσκευή[For all purchases through Google Play on this device], Κάθε 30 λεπτά[Every thirty minutes] –κάτι που μάλλον είναι υπερβολή– και Ποτέ[Never]. Με την πρώτη από τις προαναφερθείσες επιλογές, είστε καλυμμένοι, εκτός κι αν θέλετε να περιορίσετε κάθε πρόσβαση στη συσκευή σας, οπότε προτείνεται η δεύτερη.

Ενεργοποιήστε το φιλτράρισμα περιεχομένου

Οι εφαρμογές του Google Play Store ταξινομούνται, εκτός των άλλων, με βάση τον παράγοντα “maturity”, που καθορίζει το κατά πόσο θεωρούνται κατάλληλες οι εφαρμογές για διάφορες ηλικιακές ομάδες. Το maturity μιας εφαρμογής καθορίζεται από το αν αυτή περιλαμβάνει στοιχεία από βία, τζόγο και άλλα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν επιζήμια για τις μικρότερες ηλικίες. Για να ενεργοποιήσετε λοιπόν τα σχετικά φίλτρα περιεχομένου, θα πρέπει να πάτε και πάλι στις ρυθμίσεις, στο πεδίο Content filtering [Φιλτράρισμα περιεχομένου]. Πατώντας εκεί, μπορείτε να ορίσετε το επιθυμητό επίπεδο “ωριμότητας” των εφαρμογών, ανάλογα με την ηλικία των ατόμων που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή σας.

pcmag.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot