Ποιος αδειάζει τόσο γρήγορα τη μπαταρία του κινητού σας;

Ιούλιος 15, 2014
jumbo-banner
Ποιες λειτουργίες και εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και τι να κάνετε για να τις περιορίσετε



 
Από τα smartphones περνάει πλέον η μισή ζωή μας. Τα χρησιμοποιούμε για κάθε μορφή επικοινωνίας -τηλεφωνήματα, SMS, email, social media- για να ακούμε μουσική και για να βρίσκουμε το δρόμο μας με χάρτες.
Σε αυτά βλέπουμε video, ανοίγουμε αρχεία της δουλειάς μας, τραβάμε και βλέπουμε φωτογραφίες, είναι το χρησιμότερο και πιο ισχυρό εργαλείο που χώρεσε ποτέ στην παλάμη μας.
Κι όμως, αυτό το πανίσχυρο και πανέξυπνο εργαλείο στηρίζεται για τη λειτουργία του στην πρωτόγονης τεχνολογίας μπαταρία του.
Ο μόνος τρόπος για να μειώσουμε το γρήγορο άδειασμα της μπαταρίας είναι να βρούμε τους «υπεύθυνους» και να τους συνετίσουμε.
Πάμε να τους δούμε!
Η οθόνη
Με διαφορά ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας, ειδικά αν η φωτεινότητα είναι ρυθμισμένη στο μάξιμουμ. Βάλτε τη φωτεινότητα στο αυτόματο (ώστε να αυξομειώνεται ανάλογα με το εξωτερικό φως) ή ορίστε τη στο 50%. Ρυθμίστε τη να σβήνει μετά από 30 δευτερόλεπτα αδράνειας ή ένα λεπτό. Αν έχετε οθόνη AMOLED, ένα μαύρο wallpaper θα βοηθήσει επίσης. 
Τα location services
Όταν γράφετε ένα status update στο Facebook και αυτό συμπληρώνει από κάτω «near Athens», τότε έχει χρησιμοποιήσει location services. Πολλές εφαρμογές -χάρτες, Facebook, Foursquare κ.ά.- χρησιμοποιούν το GPS, το WiFi και το τηλεφωνικό σήμα για να διαπιστώσουν πού ακριβώς βρίσκεστε. Αν δεν έχει και τόση σημασία για εσάς να ξέρουν όλοι τη θέση σας, αφαιρέστε τα από τις σχετικές ρυθμίσεις ή αφήστε τα μόνο για εφαρμογές όπου πραγματικά χρειάζονται.
Το Facebook
Τρέχει συνεχώς στο background, ζητά συνεχώς data από το δίκτυο, κατεβάζει και απεικονίζει φωτογραφίες, προσδιορίζει τη θέση σας και, φυσικά, απασχολεί την οθόνη. Αν η μπαταρία σας είναι στο 20% και κάτω, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε προτού τσεκάρετε τι κάνει η παρέα σας και τι εικόνες ανέβασε.
Πηγή: news247.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot