Ο άνθρωπος που αγόρασε την Google για ένα λεπτό ξοδεύοντας… 12 δολάρια!

Οκτώβριος 01, 2015
jumbo-banner

Ο Σανμάι Βεντ θα έχει τη χαρά να λέει στο μέλλον ότι για ένα λεπτό στη ζωή του υπήρξε ο ιδιοκτήτης του google!

Μια «τρύπα» στο λογισμικό της μεγαλύτερης σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδας, έβγαλε το url της google.com, διαθέσιμο για αγορά έναντι μόλις 12 δολαρίων.

Ο Βεντ βρισκόταν στο σπίτι του και σερφάροντας στο ίντερνετ και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα των domain names της Google, διαπίστωσε εντελώς τυχαία πως το google.com ήταν ελεύθερο προς αγορά.

Αν και στην αρχή σάστισε όπως εκμυστηρεύθηκε στο Business Insider, πιστεύοντας πως είχε γίνει κάποιο λάθος, σκέφτηκε να δοκιμάσει την αγορά. Αυτή λειτούργησε κανονικά και ξαφνικά το google.com είχε γίνει δικό του έναντι μόλις 12 δολαρίων.

Κι αν αυτό ήταν το πρώτο περίεργο, αυτό που ακολούθησε μετά δεν είχε προηγούμενο. Ο Βεντ απέκτησε πρόσβαση στο admin της google και το e-mail του γέμισε με πληροφορίες για το σύστημα ασφαλείας. Εκεί ακριβώς ήταν που κατάλαβε πως όντως κάτι περίεργο συνέβαινε και τελικά αυτό επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα.

google1_aftodioikisi

Ως ιδιοκτήτης της Google δεν χάρηκε πολύ. Λίγα λεπτά μετά, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ακύρωσαν τη συναλλαγή, επέστρεψαν τα 12 δολάρια στο λογαριασμό του Βεντ αναφέροντας πως η ιστοσελίδα είχε ιδιοκτήτη και πως όλο το μπέρδεμα δημιουργήθηκε από ένα πρόβλημα στο λογισμικό, σύμφωνα με την iefimerida.gr.

«Για ένα λεπτό ήμουν ο άνθρωπος που είχε στην κατοχή του το google.com» τόνισε με χαμόγελο ο Βεντ.

Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας και εκπρόσωπος της Google τόνισε ότι ακόμη ερευνάται το τι ακριβώς συνέβη.

Το ίδιο πάντως πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει η Microsoft και το 2003, όταν δεν κατάφερε να ανανεώσει την ιδιοκτησία του hotmail.co.uk, το οποίο πέρασε έστω και για λίγο στην ιδιοκτησία κάποιου άλλου.

google2_aftodioikisi

aftodioikisi.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot