Νέο "εργαλείο" δείχνει αν το ατύχημα προκλήθηκε λόγω κινητού

Απρίλιος 13, 2016
jumbo-banner

Όταν ένας οδηγός που εμπλέκεται σε ατύχημα, βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, η αστυνομία έχει τον τρόπο να δει αν είναι μεθυσμένος κάνοντας ένα απλό αλκοτέστ με το λεγόμενο breathalyzer. Τι γίνεται όμως όταν ο οδηγός προκάλεσε το ατύχημα λόγω του κινητού του;

Δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που προκαλούνται καθημερινά επειδή οι οδηγοί έχουν την προσοχή τους στο κινητό στέλνοντας μηνύματα, email, αλλά και χαζεύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μελλοντικά, η αστυνομία θα μπορεί να γνωρίζει πότε ο οδηγός ήταν απασχολημένος στο κινητό του και προκάλεσε το ατύχημα. Αυτό θα γίνει χάρη στο Textalyzer.

Η Νέα Υόρκη επιχειρεί να περάσει έναν νόμο, ο οποίος θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν ένα εργαλείο το οποίο θα αναλύει το κινητό του οδηγού. Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπουν αν ο οδηγός λίγο πριν το ατύχημα είχε την προσοχή του στο κινητό γράφοντας κάποιο μήνυμα.

Το Textalyzer έρχεται από την Cellebrite, η ισραηλινή εταιρεία που φέρεται να βοήθησε το FBI να ξεκλειδώσει το iPhone 5c που ανήκε σε τρομοκράτη. Σημειώνεται ότι το νέο εργαλείο θα επιτρέπει μεν στους αστυνομικούς να δουν αν υπήρξε δραστηριότητα στο κινητό λίγο πριν το ατύχημα, αλλά δεν θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό του.

Πηγή techblog.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot