Νέος ιός «απειλεί» χρήστες του Facebook

Φεβρουάριος 03, 2015
jumbo-banner

Πάνω από 100.000 χρήστες του Facebook μολύνθηκαν από κακόβουλο λογισμικό πορνογραφικού περιεχομένου (trojan) μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι, ο ιός εμφανίζεται στη ροή ειδήσεων ως ανάρτηση βίντεο ενός φίλου του χρήστη. Αν ο χρήστης κάνει κλικ σε αυτό, του ζητείται να κάνει εγκατάσταση ενημέρωσης του λογισμικού Flash, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί προς αποφυγή μεγαλύτερης ζημιάς.

Ειδικότερα, η εγκατάσταση που πραγματοποιείται δεν είναι λογισμικού Flash, αλλά malware υλικού. Όπως επίσης εξηγήθηκε, στην ανάρτηση γίνεται αυτόματα επισήμανση έως 20 φίλων του χρήστη, κι έτσι εξαπλώνεται πολύ γρηγορότερα ο ιός.

Συγκεκριμένα, στο timeline των χρηστών εμφανίζεται κάποιος από τους “φίλους” να έχει αναρτήσει ένα link σαν αυτό που εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Στην πραγματικότητα όμως αυτός ο σύνδεσμος είναι κακόβουλο λογισμικό.

Δύο κινήσεις “ματ” για αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις:
1. Ρυθμίζετε ώστε κανείς να μην μπορεί να κάνει ανάρτηση στο Χρονολόγιό σας εκτός από εσάς.
2. Ρυθμίζετε ώστε να μην εμφανίζεται καμιά φώτο ή σύνδεσμος ή άλλο περιεχόμενο που σας έχουν προσθέσει με ετικέτα χωρίς την έγκριση σας.
Απλές κινήσεις που σώζουν από τέτοιες καταστάσεις!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot