Νέες ρυθμίσεις στις χρεώσεις περιαγωγής εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης από 30 Απριλίου

Απρίλιος 27, 2016
jumbo-banner

Η ΕΕΤΤ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι από τις 30 Απριλίου 2016 οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα υποχρεώνονται να χρεώνουν κάθε συνδρομητή τους που ταξιδεύει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης στο Λιχτενστάιν, στην Ισλανδία και στη Νορβηγία, με τις χρεώσεις που ισχύουν για αυτόν στην Ελλάδα (σύμφωνα με το πρόγραμμα τηλεφωνίας που διαθέτει), προσαυξημένο ενδεχομένως με επιπλέον χρέωση.

Οριστικό τέλος στο roaming για την ΕΕ και νέος νόμος για το “net neutrality” με πολλά επικίνδυνα παραθυράκια…

Στην περίπτωση που μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας επιλέξει να επιβάλει κατά την περιαγωγή, προσαύξηση, επιπλέον της εθνικής χρέωσης, αυτή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα ακόλουθα όρια:

€0,05/λεπτό (πλέον ΦΠΑ) για εξερχόμενες κλήσεις (περιαγωγής) και €0,02 (πλέον ΦΠΑ) για εξερχόμενα μηνύματα sms
€0,01/λεπτό (πλέον ΦΠΑ) για εισερχόμενες κλήσεις
€0,05/ΜΒ (πλέον ΦΠΑ) για χρήση δεδομένων με χρέωση ανά ΚΒ
Επισημαίνεται ότι κάθε κλήση/αποστολή sms από τις χώρες που ισχύει ο Κανονισμός, χρεώνεται όπως τα λεπτά ομιλίας/sms προς όλα τα δίκτυα (σύμφωνα με το οικονομικό πρόγραμμα του συνδρομητή), ακόμα κι αν η κλήση/αποστολή sms απευθύνεται προς συνδρομητή της ίδιας εταιρίας.

Η υποχρέωση στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με την ονομασία «Roaming Like At Home plus – RLAH+», επιβάλλεται στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωπαϊκού Kανονισμού για τη διεθνή περιαγωγή και έχει στόχο την κατάργηση των όποιων – επιπλέον των εθνικών – χρεώσεων περιαγωγής εντός της ΕΕ μετά τις 15 Ιουνίου 2017.

Η ΕΕΤΤ ελέγχει τη συμμόρφωση των εταιριών κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά την εφαρμογή του Κανονισμού και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά διεθνούς περιαγωγής σε συνεργασία με το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot