Νέες προσθήκες από την Google

Αύγουστος 08, 2014
jumbo-banner
H Google συνεχίζει να εμπλουτίζει τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της για τους χρήστες της. Κάποιες είναι σε εξέλιξη και κάποιες έχουν ήδη δρομολογηθεί και εφαρμοστεί.
Πιο συγκεκριμένα:
 

1η Προσθήκη
Λαμβάνετε καθημερινά e-mails από ενοχλητικές διευθύνσεις και θέλετε να απαλλαγείτε από αυτές. Ή έχετε ακούσια δώσει την ηλεκτρονική σας διεύθυνση σε site για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις (newsletters). Τώρα δίνεται η λύση. Η επιλογή αυτή εμφανίζεται αυτόματα σε όσα e-mails θεωρούνται ενημερωτικά, διαφημίσεις κλπ και ταυτόχρονα θα γλιτώσει τους χρήστες από τη διαδικασία να τα τοποθετούν στα spam.
gmail-2

2η προσθήκη
Google Workshop: Θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατασκευάζουν θήκες για συσκευές Nexus, ενώ θα μπορούν να κατασκευάζουν Live wallpapers. 
 
3η προσθήκη
Emu: Η Google προέβη σε σύναψη συνεργασίας με την Emu προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες της εφαρμογής Hangouts και τον βοηθό Google now. 
Ουσιαστικά είναι μία εφαρμογή που παρέχει τη δυαντότητα στο χρήστη να αυτοματοποιήσει κάποιες διαδιακσίες, όπως το ημερολόγιο, τις κρατήσεις, τις υπενθυμίσεις.
Πρόκειται για μια εφαρμογή instant messenger με ενσωματωμένες λειτουργίες προσωπικού βοηθού, καθώς ο χρήστης μπορεί να ελέγχει το ημερολόγιο, να κάνει κρατήσεις
Αυτή η λειτυοργία αναμένεται να ενσωματωθεί στις 25 Αυγούστου.

Επιπλέον, η Google έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει προτεραιότητα σε πιο ασφαλείς ιστοσελίδες στην κατάταξη της αναζήτησης από τώρα και στο εξής. Η μηχανή αναζήτησης έχει τον έλεγχο σε σελίδες που έχουν κρυπτογράφηση HTTPS από προεπιλογή, και θα "τρέχει" τώρα σε όλους τους αλγόριθμους.
Η απόφαση αυτή θα ενθαρρύνει περισσότερους ιστοχώρους να ανεργοποιήσουν την κρυπτογράφηση, πράγμα που θα τους καθιστά λιγότερο ευάλωτους στην πειρατεία.
Η κρυπτογράφηση χρησιμοποιείται για να αποτρέψει υποκλοπές στις πληροφορίες. Πλέον υπάρχουν τεχνολογίες κρυπτογράφησης υψηλής ταχύτητας διαθέσιμες που σημαίνει ότι το κόστος και η ταχύτητα δεν θα είναι ζήτημα για καμία επιχείρηση.
 
Η Google δήλωσε ότι - προς το παρόν - αν ένα site έχει κρυπτογραφημένο ή όχι, δεν θα είναιτο βασικό κριτήριο κατάταξης αλλά στο άμεσο μέλλον ενδέχεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot