Νέες μειωμένες τιμές κινητής τηλεφωνίας στην ΕΕ

Δεκέμβριος 17, 2015
jumbo-banner

Νέες μειώσεις στις χρεώσεις περιαγωγής εντός Ε.Ε. φέρνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή θα είναι και η τελευταία μείωση που εφαρμόζει, πριν τις εξαλείψει οριστικά.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι από 30 Απριλίου 2016, κατόπιν σχετικής απόφασης θα ισχύσουν νέα μειωμένα τιμολόγια στις υπηρεσίες περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας εντός φυσικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πιο αναλυτικά, η χρέωση για εξερχόμενη κλήση από κινητό τηλέφωνο, θα διαμορφωθεί από τον ερχόμενο Μάιο, στο κόστος της εθνικής κλήσης, συν ένα καπέλο που δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 0,05 ευρώ ανά λεπτό. Από 15 Ιουνίου 2017, το καπέλο και πλέον μια κλήση εντός Ε.Ε. θα κοστίζει όσο κοστίζει εντός εθνικής επικράτειας.

Από την άλλη πλευρά, οι χρεώσεις περιαγωγής εισερχόμενων κλήσεων στο κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με την Κομισιόν, από την 30/4/2016 θα διαμορφωθούν στο ύψος των εθνικών κλήσεων συν ένα μικρό επιπλέον κόστος 0,00114 ευρώ. Και το επιπλέον αυτό κόστος θα αρθεί από 15/7/2017.

Ανάλογες μειώσεις θα ισχύσουν και στις χρεώσεις λήψης και αποστολής μηνυμάτων (SMS) μέσω περιαγωγής. Και οι τελευταίες θα ανέλθουν στο ύψος των εθνικών χρεώσεων μέχρι τις15 Ιουνίου 2017.

www.dikaiologitika.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot