Μπλόκο από το Facebook σε αναρτήσεις που «ψαρεύουν» κλικ

Αύγουστος 26, 2014
jumbo-banner
Στο στόχαστρο τίτλοι όπως «ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ τι έκανε...» ή «Δείτε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βίντεο...»

Μέτρα κατά αναρτήσεων με εντυπωσιακούς τίτλους αλλά χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο παίρνει το Facebook σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το χρονολόγιο των χρηστών του.

Σύμφωνα με έρευνα του ίδιου του Facebook το 80% των χρηστών του θα προτιμούσαν να έχουν περισσότερες πληροφορίες πριν αποφασίσουν αν θέλουν να διαβάσουν ένα άρθρο.

Στο στόχαστρο, όπως ανακοίνωσε ο αναλυτής ερευνών Καλίντ Ελ-Αρίνι σε κείμενό του στο blog του Facebook, θα μπουν οι αναρτήσεις με τίτλους όπως «ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ τι έκανε...» ή «Δείτε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βίντεο...».

Για να διαπιστώνει αν μια ανάρτηση ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία η εταρεία ανέπτυξε δύο κριτήρια:

- ο πρώτος είναι ο χρόνος ανάγνωσης καθώς αν οι χρήστες κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο και στη συνέχεια επιστρέφουν στο Facebook η ιστορία πιθανότατα δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιουργεί ο τίτλος της

- ο δεύτερος είναι η «εμπλοκή». Αν δήλαδή οι χρήστες επιλέγουν ένα λινκ αλλά δεν το σχολιάζουν, δεν το διαμοιράζουν ή δεν κάνουν like τότε η ιστορία πιθανότατα έχει χαμηλή αξιοπιστία.

Παράλληλα θα δίνεται προτεραιότητα σε άρθρα που «ανεβαίνουν» ως σύνδεσμοι παρά ως φωτογραφίες.
 
protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot