Κενό ασφάλειας στο iOS 9 επιτρέπει την πρόσβαση σε φωτογραφίες κι επαφές

Σεπτέμβριος 25, 2015
jumbo-banner

Με πάνω από το 50% των χρηστών να έχουν εγκαταστήσει το iOS 9 στο iPhone τους η Apple κυκλοφόρησε αναβάθμιση να διορθώνει διάφορα κενά ασφάλειας και λάθη όμως δεν διόρθωσε ένα κενό ασφάλειας που επιτρέπει σε τρίτους την πρόσβαση σε φωτογραφίες κι επαφές

Παρά το γεγονός αυτό εντοπίστηκε ακόμα ένα νέο κενό ασφαλείας το οποίο επιτρέπει σε χρήστες να παρακάμψουν το κλείδωμα της οθόνης και να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση σε φωτογραφίες και επαφές του χρήστη.

Όπως φαίνεται το κενό ασφαλείας εκμεταλλεύεται ένα λάθος (bug) με την υπηρεσία Siri κι έτσι πατώντας ένας τρίτος ένα τυχαίο PIN τέσσερις φορές και την πέμπτη φορά αν βάλει μόνο τρία ψηφία και κρατήσει πατημένο το πλήκτρο home για να ενεργοποιηθεί η Siri ταυτόχρονα με την εισαγωγή του τέταρτου ψηφίου τότε αποκτά πρόσβαση στις επαφές, τις φωτογραφίες, τα μηνύματα κλπ.

Το κενό ασφαλείας αυτό υπάρχει μόνο στην περίπτωση που ο χρήστης έχει επιλέξει το PIN για το κλείδωμα της οθόνης να είναι 4 ή 6 ψηφία, ενώ δεν λειτουργεί αν ο κωδικός είναι αλφαριθμητικός.

Τόσο στο iOS 9, όσο και στο iOS 9.0.1 και iOS 9.1 beta μπορεί να γίνει αυτή η παράκαμψη του κωδικού ασφάλειας και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι χρήστες για να είναι σίγουροι, είναι απλά απενεργοποιήσουν την λειτουργία της Siri στην κλειδωμένη οθόνη, μέσα από τις ρυθμίσεις.

Newsit.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot