Η Toyota θα εξαγοράσει πλήρως την Daihatsu

Ιανουάριος 29, 2016
jumbo-banner

Η Toyota θα πάρει το υπόλοιπο των μετοχών της Daihatsu, κίνηση που θα την βοηθήσει να αναστήσει την μάρκα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία αυτή την στιγμή στον κόσμο, η Toyota, κατέχει το 51,2% των μετοχών της Daihatsu, η οποία είχε το μικρότερο μερίδιο στις πωλήσεις του ομίλου την χρονιά που πέρασε, πίσω από την Toyota, την Lexus και την Hino Motors που κατασκευάζει μικρά φορτηγά.

Η Toyota θα εξαγοράσει το υπόλοιπο του πακέτου μετοχών της Daihatsu ανταλλάσσοντας δικές τις μετοχές σε αναλογία 0,26 (Toyota) / 1 (Daihatsu). Οι μετοχές της Daihatsu θα αποσυρθούν από την διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο μετά τις 26 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε.

Η Toyota ανακοίνωσε την ενέργεια νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Η Daihatsu εξειδικεύεται στην παραγωγή μικρών οχημάτων με κινητήρες 660 cc, παράγει επίσης κάποια δικά της μοντέλα ενώ κατασκευάζει αμαξώματα και κινητήρες για την Toyota και την Fuji Heavy Industries.

Συναγωνίζεται σκληρά με την Suzuki στην Ιαπωνία, με τις δύο εταιρείες να κατέχουν το 30% της αγοράς στην κατηγορία των μικρών οχημάτων. Το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη κατηγορία φθίνει στην Ιαπωνική αγορά, καθώς αυξάνεται ο μέσος όρος ηλικίας των πελατών και το ενδιαφέρον των νέων για την αυτοκίνηση είναι μειωμένο. Σε άλλες ηπείρους όμως η ανάγκη για τέτοιου είδους οχήματα είναι υψηλή, και εκεί στοχεύει η Toyota με την κίνησή της.

newsit.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot