Η BMW i3 είναι το «πράσινο» αυτοκίνητο της χρονιάς (vid)

Δεκέμβριος 07, 2014
jumbo-banner

Ηλεκτρικό, οικονομικό, εξελιγμένο και σχεδιαστικά μοναδικό, κέρδισε τους αντιπάλους του στο Los Angeles Auto Show.

Το βραβείο Green Car of the Year απονέμεται κάθε χρόνο από το Green Car Journal, ένα εξειδικευμένο περιοδικό στις εναλλακτικές τεχνολογίες μετακίνησης. Σύμφωνα με την ετυμηγορία των κριτών (ειδικοί σε θέματα περιβάλλοντος και αυτοκινήτου), η BMW i3 είναι ένα σημείο αναφοράς από πολλές απόψεις, καθώς αναδεικνύει το γενικότερο όραμα της εταιρείας αναφορικά με την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

Η i3 διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μία 100% ηλεκτρική που φορτίζεται με πρίζα και καλώδιο, έχει αυτονομία 120 χλμ και πετυχαίνει κατανάλωση αντίστοιχη με 1,89 λίτρα/100 χλμ ενός συμβατικού αυτοκινήτου, και μία υβριδική με έναν μικρό βενζινοκινητήρα που ανεβάζει την αυτονομία στα 240 χλμ.


Η i3 είναι κατασκευασμένο κυρίως από ανθρακονήματα, πλαστικό και αλουμίνιο και ανήκει στη σειρά της BMW με το πρόθεμα «i», το οποίο ορίζει τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της, με πιο προβεβλημένο την i8. Η τιμή της i3 θα κυμαίνεται στα 33.000 ευρώ.

fortunegreece.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot