×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Επιτυχής προσομοίωση υπερατλαντικής πτήσης 72 ωρών από τον Πικάρ

Δεκέμβριος 21, 2013
jumbo-banner

Στις 8.00 το πρωί (τοπική ώρα) την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ο Ελβετός πιλότος και εξερευνητής Μπερτράν Πικάρ ολοκλήρωσε με επιτυχία προσομοίωση υπερατλαντικής πτήσης 72 ωρών, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ντίμπεντορφ της Ελβετίας. Τρεις μέρες νωρίτερα είχε ξεκινήσει το «εικονικό» του ταξίδι από το κάθισμα ενός εξομοιωτή πτήσης, παρόμοιου με το πιλοτήριο ενός νέου ηλιακού αεροπλάνου που κατασκευάζεται με στόχο το γύρο του κόσμου χωρίς ενδιάμεση στάση το 2015.

«Αυτό το πείραμα μας έδωσε πολύτιμη εμπειρία για την πτήση γύρω από τον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή αποκάλυψε τις μεγάλες δυσκολίες αυτής της προσπάθειας», εξήγησε ο Μπερτράν Πικάρ, ιδρυτής, πρόεδρος και πιλότος της Solar Impulse.

«Βλέποντας τόσους πολλούς γιατρούς γύρω θυμήθηκα το πρώτο μου επάγγελμα, ενώ τώρα εγώ ήμουν ο ασθενής», συμπλήρωσε ο Πικάρ, βγαίνοντας από τον εξομοιωτή πτήσης.

Κατά τις 72 ώρες της «εικονικής» πτήσης μια σειρά από εξετάσεις διενεργήθηκαν προκειμένου να ελεγχεί η σωματική και ψυχική κατάσταση του πιλότου σε πραγματικό χρόνο. Κόπωση, εργονομία του κοκ-πιτ, τροφή, χρήση τουαλέτας, ασκήσεις για την αποφυγή θρόμβωσης, και η ικανότητα χειρισμού του αεροπλάνου με υπνηλία ελέγχθηκαν.

Στη διάρκεια της προσομοίωσης ο Πικάρ χρησιμοποίησε τεχνικές αυτο-ύπνωσης προκειμένου να παραμείνει σε εγρήγορση και να ελέγχει την κούρασή του.

Μέσα στις 72 ώρες ξεκουράστηκε 35 φορές με διαλείματα των 20 λεπτών. Τα δεδομένα από τα εγκεφαλογραφήματα και τα καρδιογραφήματα θ’ αναλυθούν προκειμένου να σχεδιαστεί μια «στρατηγική ανάπαυσης» στην πραγματική πτήση γύρω από τον κόσμο.

«Η ομάδα (Solar Impulse) ολοκληρώνει το δεύτερο αεροσκάφος, το οποίο θεωρητικά έχει απεριόριστη διάρκεια πτήσης. Τώρα η πρόκληση είναι να γίνει και ο πιλότος «ασταμάτητος», όπως το αεροπλάνο. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την ενέργειά μας, να είμαστε ικανοί ν’ αναγνωρίζουμε την στιγμή που η κούραση μας καταβάλει και να βρίσκουμε τρόπους να παραμένουμε σε ετοιμότητα», συμπληρώνει ο Αντρέ Μπόρσχμπεργκ, συνιδρυτής και πιλότος της Solar Impulse.

Μετά από αυτή την «εικονική» πτήση οι δυο πιλότοι μπορούν να συγκεντρωθούν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τον γύρο του κόσμου. Οι επόμενοι 18 μήνες είναι καθοριστικοί για το ταξίδι-σταθμό στην ιστορία της αεροπορίας. Η τελική συναρμολόγηση του νέου ηλιακού αεροσκάφους θα ξεκινήσει στην Πέιερν της Ελβετίας τον Φεβρουάριο του 2014. Τον Απρίλιο θα παρουσιαστεί δημόσια και θ’ ακολουθήσουν δοκιμαστικές πτήσεις. Τον Μάρτιο του 2015 θα επιχειρήσουν τον γύρο του κόσμου, χωρίς ενδιάμεση στάση πετώντας αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.

Το καλοκαίρι του 2013, οι δυο Ελβετοί πρωτοπόροι διέσχισαν τις ΗΠΑ πετώντας με ένα παρόμοιο ηλιακό αεροπλάνο από το Σαν Φρανσίσκο στη Ν. Υόρκη με ενδιάμεσες στάσεις, χρησιμοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία.


Πηγή: news247.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot