Επίθεση από «κρατικούς» χάκερ σε λογαριασμούς πολιτών καταγγέλλει το Twitter

Δεκέμβριος 14, 2015
jumbo-banner

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει κατονομάσει την κυβέρνηση που μπορεί να στήριξε την κυβερνοεπίθεση - Τι αναφέρει το email που εστάλη σε χρήστες

Προειδοποιητικά μηνύματα σε άγνωστο αριθμό χρηστών ότι μπορεί να δέχθηκαν επίθεση «κρατικών» χάκερ έστειλε το Twitter.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης προχωρά σε τέτοια κίνηση.

Στα email που εστάλησαν αναφέρεται ότι οι χάκερ μπορεί να υπέκλεψαν στοιχεία από λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, διευθύνσεις IP και αριθμούς τηλεφώνων χρηςστών.

«Πιστεύουμε ότι αυτοί οι χάκερ (που πιθανότατα σχετίζονται με κάποια κυβέρνηση) μπορεί να προσπάθησαν να αποκτήσουν πληροφορίες όπως διευθύνσις email, IP και αριθμούς τηλεφώνων. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αποδείξεις ότι η προσπάθειά τους ήταν επιτυχής αλλά ερευνούμε το ζήτημα. Θα θέλαμε να μοιραστούμε περισσότερα αλλά αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουμε άλλες πληροφορίες» έγραψε το ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σε διάφορους χρήστες.

Κατά καιρούς για κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρείες ή κυβερνητικές υπηρεσίες της Δύσης έχουν κατηγορηθεί η κινεζική και η βορειοκορεάτικη κυβέρνηση.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot