Ελευθερώστε χώρο στο iPhone χωρίς να διαγράψετε τίποτα

Νοέμβριος 08, 2014
jumbo-banner
Ένα απλούστατο κόλπο με τη χρήση του iCloud σας επιτρέπει να έχετε και όλες σας τις φωτογραφίες στο κινητό, και ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο.
 
Όταν τα megapixel είναι πολλά και τα gigabyte περιορισμένα, το δίλημμα είναι αμείλικτο: ποιες φωτογραφίες να σβήσω από το iPhone μου ώστε να έχω χώρο για νέες;
 
Όλοι μας έχουμε βρεθεί στη θέση να πρέπει να διαγράψουμε άρον-άρον εικόνες που δεν έχουμε «ξεκαθαρίσει» προκειμένου να τραβήξουμε οτιδήποτε συγκλονιστικό συμβαίνει μπροστά μας.
 
Η τελευταία έκδοση του iOS έχει τη λύση. Στο iCloud Photo Library έχετε 5 GB δωρεάν για αποθήκευση φωτογραφιών (ή και περισσότερα επί πληρωμή). Κάθε εικόνα που τραβάτε αποθηκεύεται αυτόματα και στο «σύννεφο». Όμως εδώ είναι το ενδιαφέρον: έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύετε τις πλήρεις, σε μεγάλη ανάλυση φωτογραφίες στο iCloud και στο κινητό να μένουν μικρότερες, χαμηλότερης ανάλυσης εκδοχές τους.
 
Οι «μικρές» φωτογραφίες έχουν αρκετή ανάλυση ώστε να μπορείτε να τις βλέπετε, να τις δείχνετε στους φίλους ή να τις στέλνετε με email, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλες ώστε να καταβροχθίζουν τη μνήμη του τηλεφώνου. Και αν χρειαστείτε την πλήρη ανάλυση, αυτή είναι πάντα διαθέσιμη στο «σύννεφο».
 
Η λειτουργία ονομάζεται iCloud Photo Library, υπάρχει στην έκδοση iOS 8.1 και τη βρίσκετε μέσω των Settings/iCloud/Photos. Μόλις ενεργοποιηθεί επιλέγετε Optimize iPhone (ή iPad) Storage.
fortune.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot