Δωρεάν WiFi σε 304 Δήμους της χώρας

Οκτώβριος 28, 2014
jumbo-banner

Τον Νοέμβριο του 2013 ο ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε εξαγγείλει την δημιουργία πανελλαδικού δικτύου δωρεάν Wi-Fi προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ.

Το έργο αφορά στη δημιουργία περίπου 4.000 περιοχών πρόσβασης/hotspots (ή 14.000 σημεία πρόσβασης/access points) σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τις υποδείξεις των κατά τόπους δημοτικών αρχών.

Μέσω του δικτύου, που θα εγκατασταθεί, οι πολίτες της χώρας θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου, μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, του tablet ή του φορητού υπολογιστή τους. Επιπλέον, το έργο προβλέπει και την δυνατότητα προσφοράς ταυτοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες από τους Δήμους.

Το «παρών» στο σχετικό «προσκλητήριο» της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έδωσαν ο ΟΤΕ, η εταιρεία ΤΕΛΕΣΤΩ Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών ΕΠΕ, η Cosmos Business Systems, η κινεζική ZTE – μέσω της ΖΤΕ Ελλάς Τηλεπικοινωνιών – και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Οι εγκαταστάσεις προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν, σταδιακά, από τις αρχές έως και τα μέσα του 2015.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “

Ψηφιακή Σύγκλιση” με πόρους του ΕΤΠΑ (ΕΕ).

Σε ποιους δήμους αφορά Κατά την πρώτη φάση του έργου, τα WiFi hotspots θα εγκατασταθούν σε 304 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325), σε σημεία που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρίνων. Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι, όπως το Χαλάνδρι, οι οποίοι «τρέχουν» δικά τους αντίστοιχα προγράμματα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.

Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία, κ.λπ., καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 έως 1,5Mbps, να σερφάρουν σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από των δήμων.

 

πηγή: techblog.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot