Διαρροή προσωπικών φωτογραφιών από το Instagram

Ιανουάριος 20, 2015
jumbo-banner

Οι συνδεδεμένοι χρήστες του Instagram, μπορούσαν να περιηγηθούν και να δουν οποιαδήποτε άλμπουμ από προσωπικές φωτογραφίες που είχαν δημοσιεύσει άλλα μέλη, ανεξάρτητα από το εάν το περιεχόμενο αυτό ήταν σε λογαριασμό που επιτρέπεται η προβολή τους μόνο από τους followers του.

Η προβολή περιεχομένου από λογαριασμό του Instagram που έχει οριστεί να είναι ιδιωτικός δεν μπορεί να γίνει, εκτός αν το προφίλ γίνεται follow. Ο follower πρέπει να υποβάλει request στον κάτοχο του προφίλ, ο οποίος με τη σειρά του πρέπει να αποδεχτεί ή να απορρίψετε το αίτημά αυτό.

Με τον τρόπο αυτό, η υπηρεσία εξασφαλίζει το απόρρητο του περιεχομένου για τους πελάτες που δεν θέλουν να έχουν το περιεχόμενο του λογαριασμού τους διαθέσιμο στο κοινό.

Από προεπιλογή, όλα τα προφίλ που δημιουργούνται στο site είναι δημόσια, και ο χρήστης πρέπει να ενεργοποιήσετε ρητά την ιδιωτική λειτουργία του λογαριασμού.

Ως αποτέλεσμα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από το δικτυακό ειδησεογραφικό site Quarts news, φαίνεται ότι το πρόβλημα ήταν ότι το Instagram δεν ενεργοποιούσε τη προστασία προσωπικών δεδομένων σε δημόσιους λογαριασμούς, των οποίων οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να κάνουν του προσωπικούς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Στις προηγούμενες ρυθμίσεις του site, μια σύνδεση προς το περιεχόμενο που μοιράζονταν από ένα προφίλ, όταν ήταν σε δημόσια λειτουργία ήταν ακόμα διαθέσιμη μετά την επιβολή ρυθμίσεων απορρήτου στο προφίλ. Ωστόσο, κάποιος που θα ήθελα να δει το περιεχόμενο αυτό θα έπρεπε να ξέρει το url του άλμπουμ.

Οποιοσδήποτε από τους followers θα μπορούσε ακόμη και κατά λάθος να μεταδώσει το ιδιωτικό περιεχόμενό σε ένα κανάλι των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως το Twitter, το Facebook ή το Google Plus.

Μετά την εφαρμογή του τελευταίου patch, το Instagram δηλώνει “κάναμε μια ενημέρωση έτσι ώστε αν οι άνθρωποι αλλάξουν το προφίλ τους από δημόσιο σε ιδιωτικό, οι σύνδεσμοι που δεν είναι κοινοί σε άλλες υπηρεσίες θα είναι μόνο ορατοί για τους followers του Instagram.”

Πηγή: SecNews

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot