Ανησυχία για το Wi-Fi Sense στα Windows 10

Ιούλιος 03, 2015
jumbo-banner

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η δυνατότητα διαμοιρασμού του κωδικού πρόσβασης στο δίκτυο Wi-Fi μεταξύ υπολογιστών που τρέχουν λειτουργικό Windows 10.

To Wi-Fi Sense που θα υπάρχει ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 πρακτικά θα επιτρέπει σε κάποιον χρήστη να μοιραστεί την σύνδεσή του σε κάποιο Wi-Fi hotspot με τους φίλους του.

Με το τσεκάρισμα ενός απλού πεδίου, όταν μπαίνει κανείς με μία συσκευή Windows 10 σε ένα ασύρματο δίκτυο, θα μπορεί να μοιραστεί τον κωδικό αυτής της σύνδεσης με όλες τις επαφές του στο Facebook, στο Skype και στο Outlook.

O σκοπός της Microsoft είναι να κάνουν εύκολη την πρόσβαση στο ίδιο ασύρματο δίκτυο μεταξύ χρηστών που γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά μία τέτοια δυνατότητα εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε κακόβουλη χρήση και υποκλοπή κωδικών από τρίτους.

Εάν κάποιοι ενοχλούνται από την λειτουργία του Wi-Fi Sense στο Windows 10, μπορούν να αποεπιλέξουν την σχετική επιλογή προκειμένου να δίνουν χειροκίνητα το password σε όποιον θέλει να μπει στο δίκτυο, ή να μετονομάσουν το δίκτυό τους προσθέτοντας το “_optout” στο όνομα.

Η Microsoft, πάντως, τονίζει ότι όποιος χρησιμοποιεί το Wi-Fi Sense στα Windows 10 δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία των άλλων υπολογιστών στο δίκτυο, αλλά μόνο τη δυνατότητα να μπαίνει στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot