Menu

O απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ του ΠΑΟΚ Κω

O απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ του ΠΑΟΚ Κω
jumbo-banner

Μία ακόμα θητεία ΔΣ του συλλόγου μας έφτασε στο τέλος της.

Δύο χρόνια δύσκολα με πολλή προσπάθεια, σε δυσάρεστες συνθήκες και για την χώρα και την κοινωνία μας. Ο αθλητισμός –Αντίδοτο για τα νέα παιδιά στην κρίση- αντιμετωπίζει και αυτός τα προβλήματα του από χειρότερες θέσεις σε σχέση με το παρελθόν.

Σε αυτό το σκηνικό αποκτά ιδιαίτερη αξία η προσπάθεια Διοικητικών συμβουλίων, παραγόντων και αθλητών να προσπαθούν να κρατήσουν τα σωματεία τους ζωντανά. Το οικονομικό παραμένει το κατ εξοχήν πρόβλημα των αθλητικών σωματείων καθώς οι κρατικές και οι δημοτικές επιχορηγήσεις εξανεμίστηκαν από τα μνημόνια, αλλά και οι ιδιωτικές χορηγίες λιγόστεψαν ασφυκτικά.

Οι αθλητικοί χώροι εγκαταλείπονται ασυντήρητοι και πρέπει να συγχαρούμε το προσωπικό των σταδίων μας για την προσπάθεια που κάνει να τα κρατήσει σε καλή κατάσταση αλλά και για την βοήθεια του προς όλες τις ομάδες του νησιού.

2. Ενόψει της νέας χρονιάς θέλουμε να ευχηθούμε προς όλους τους συλλόγους να πάνε καλά σε σχέση με τους αθλητικούς στόχους τους και να έχουμε καλό θέαμα χωρίς τραυματισμούς. Στις ομάδες μας ευχόμαστε μία καλή πορεία και να διατηρήσουν το κλίμα της οικογένειας που χαρακτηρίζει το σωματείο μας. Στους διαιτητές ευχόμαστε μία καλή περίοδο χωρίς διαμαρτυρίες και λάθη, δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα. Και στην ΕΠΣΔ καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο της για ένα πρωτάθλημα με σεβασμό στο άθλημα και την ισοτιμία και ισονομία έναντι όλων όλων των ομάδων.

3. Στα θετικά της περασμένης διετίας θα αναφέρουμε τις καλές πορείες της ανδρικής ομάδας υπό την καθοδήγηση του Λεωνίδα Κούτσικα τον οποίο ευχαριστούμε για την συμβολή του. Η 3η και 2η θέση δεν είναι αμελητέες και μακριά από εμάς οι αντιλήψεις ότι ο πρώτος τα παίρνει όλα και ότι οι άλλοι δεν αξίζουν τίποτα. Η ανδρική ομάδα σαν σύνολο προσπάθησε, έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, πέτυχε σημαντικές νίκες, αύξησε και συσπείρωσε τον κόσμο της στην κερκίδα, πέρασε στους 8 του κυπέλλου και έχασε τα πρωταθλήματα στις λεπτομέρειες. Σημαντικό το ότι αυξήθηκε το προπονητικό team με την προσθήκη του Γιάννη Αλεξούδη για τους τερματοφύλακες. Στο εφηβικό ισχύουν τα ίδια, στο νήμα χάθηκαν τα πρωταθλήματα και τις δύο χρονιές, έγινε και εδώ αλλαγή προπονητή και σημαντική προσπάθεια. Από την ομάδα του εφηβικού θα βοηθήσουν φέτος αρκετοί ποδοσφαιριστές την ανδρική ομάδα και αυτό είναι το μεγάλο όφελος.

4. Φέτος υπάρχει νέος προπονητής ο Στάθης Γκουτελίτσας. Βάζουμε τις βάσεις για το μέλλον και προωθούμε τα νέα παιδιά που έρχονται από τις Ακαδημίες μας. Και στο εφηβικό θα γίνει ανανέωση καθώς μην έχωντας αρκετά παιδιά στην ηλικία 2000-2001 θα σπρώξουμε αναγκαστικά παιδιά από το 2002 -2003 στην ομάδα.

5. Στις Ακαδημίες η ένταξη μας στο PAOK ACADEMY και η συνεργασία με τους προπονητές του ΠΑΟΚ είναι ένα σημαντικό γεγονός αλλά επίσης σημαντικό για τα παιδιά είναι η ένταξη της Ακαδημίας μας στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ. Η Ακαδημία μας συμμετείχε σε όλες τις τοπικές διοργανώσεις και διακρίθηκε. Στην κατηγορία 2007-2008 φέτος πήραμε και την πρώτη θέση. Συμμετείχε επίσης στο τουρνουά των Ιπποτών της Ρόδου και τις δύο χρονιές με αυξανόμενη συμμετοχή και επιτυχία. Πρέπει να επισημάνουμε την θετική συμβολή όλων των προπονητών Πηλιγκού, Ψυλινάκη, Χατζηλάου στην βελτίωση των παιδιών.Στην Ακαδημία θα γίνει αναπροσαρμογή των τμημάτων, σε κάθε τμήμα να υπάρχει ένας ξεχωριστός προπονητής – θα τηρείται το ωράριο και θα αυξηθούν οι ώρες προπόνησης βάσει προγραμματισμού. Θα γίνονται φιλικά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ήδη η Ακαδημία θα έχει τεχνικό διευθυντή για να συντονίζει τα τμήματα σε αυτούς τους στόχους.

6. Διοικητικά ο ΠΑΟΚ ΚΩ με τις ενέργειες του ΔΣ συνέβαλε θετικά στην αλλαγή διοίκησης ΕΠΣΔ, έβγαλε σε πέρας πολύ δύσκολους προυπολογισμούς της τάξης των 27.000 ευρώ ανά σαιζόν και πρέπει να επισημάνουμε την θετική συμβολή όλων των μελών του ΔΣ που συμμετείχαν παρά τις έντονες διαφωνίες που παρουσιάστηκαν την πρώτη διοικητική περίοδο. Επιλύθηκε θετικά το θέμα που είχε προκύψει με ΑΕΠΙ χωρίς επιβάρυνση του ταμείου του συλλόγου. Παρότι άλλαξαν 2 φορές οι πρόεδροι του ΔΣ -με την παραίτηση του Β. Γιαουρδήμου αλλά και του Γ.Χαλκιδιού μετά την εκλογή του ως Επαρχος Κω- δεν παρουσιάστηκε διοικητική αδυναμία στο Σύλλογο μας. Πρέπει ευχαριστήσουμε και τους δύο προέδρους αλλά και όλα τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ για την προσφορά τους και την συμβολή τους στα τμήματα και τις εκδηλώσεις του συλλόγου. Ο σύλλογος χρειάζεται νέο αίμα στο ΔΣ και είναι σίγουρο ότι θα το βρεί στις τάξεις των μελών, των φίλων των γονέων των Ακαδημιών σε όποιο μετερίζι.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα από τα παραπάνω. Η συμβολή τους είναι όλων εκτιμητέα και χρήσιμη. Θερμές ευχαριστίες επίσης στα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή του αθλητισμού, των τοπικών πρωταθλημάτων αλλά και του έργου μας.

7. Στα αρνητικά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι παρότι το προσπαθούμε καιρό η ανδρική ομάδα δεν κατάφερε και αυτή την διετία να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο. Το ίδιο συνέβη και στο εφηβικό όπου η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού επιτελείου ήταν και εκεί μεγάλη. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ανεπάρκεια των υφιστάμενων γηπεδικών χώρων για προπονήσεις και στους μεγάλους αλλά και στους μικρούς. Υπενθυμίζουμε ότι το εφηβικό έχει μόνιμο χώρο προπόνησης το ξερό του παλιού Ανταγόρας.

Με αυτές τις σκέψεις καλούμε στη ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Κυριακή 6/9/2015 στο Μαριτίνα στις 10.00πμ τα μέλη,τους φίλους, τους βετεράνους της ομάδας μας και τους γονείς της Ακαδημίας.

ΚΩΣ 2/9/2015

Το απερχόμενο ΔΣ

ΠΑΟΚ Κω

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή