Menu

Έναρξη ακαδημιών απ' την Α.Ε Κω, επικεφαλής ο Παναγιώτης Πηλιγκός

Έναρξη ακαδημιών απ' την Α.Ε Κω, επικεφαλής ο Παναγιώτης Πηλιγκός
jumbo-banner

Η ΑΕ ΚΩΣ πρωτοπορεί, αναβαθμίζεται και αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς…

Με το βλέμμα λοιπόν στραμμένο προς το μέλλον βάζει τα θεμέλια από τώρα για τα επόμενα χρόνια, στοχεύοντας στην συνεχή βελτίωση του Συλλόγου με απώτερο στόχο να βγουν παιδιά- ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του Συλλόγου που θα ενισχύσουν την πρώτη ομάδα της ΑΕ ΚΩ!

Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα έπρεπε να προηγηθούν και να γίνουν σωστά κάποια σημαντικά βήματα, επενδύοντας σε ανθρώπους που συμμερίζονται το όραμα της διοίκησης. Η σταδιακή δημιουργία και καθιέρωση μιας πραγματικά άρτια οργανωμένης και σωστά στελεχωμένης Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας, με σωστούς και ρεαλιστικούς προσανατολισμούς για όλα τα παιδιά της Κω αποτέλεσε προτεραιότητα για τους διοικούντες την ομάδα. Με το όραμα αυτό λοιπόν η ΑΕ ΚΩΣ δημιουργεί από το μηδέν νέες πρότυπες ακαδημίες Ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν και να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου από τους καλύτερους…

Η νέα σχολή ποδοσφαίρου της ΑΕ ΚΩ φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και την πιο ιστορική ομάδα του νησιού. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά το ποδόσφαιρο αποτελεί. πηγή διασκέδασης. Είναι ένα άθλημα το οποίο θα τους εφοδιάσει με αρετές εξαιρετικά πολύτιμες για το μέλλον τους.

Η απόκτηση αυτοπεποίθησης και θάρρους, η καλλιέργεια της ομαδικότητας και η συνεργασία, η πειθαρχία αποτελούν τα πιο σημαντικά εφόδια για να συγκροτηθεί με σωστό τρόπο η προσωπικότητα του παιδιού. Στις μικρές ηλικίες, το ποδόσφαιρο οφείλει να προσφέρει διασκέδαση στα παιδιά, η νίκη σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός και η ήττα πρέπει να αντιμετωπίζεται με το σωστό τρόπο.

Το ποδόσφαιρο εκτός από την ανάδειξη νέων ταλέντων μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο αύξησης της φυσικής δραστηριότητας του παιδιού σε μια εποχή όπου τα παιδιά σπαταλούν αρκετό χρόνο στην τηλεόραση και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας του παιδιού και η υιοθέτηση της καθιστικής ζωής θεωρείται ένας από τους βασικότερους λόγους παχυσαρκίας στα παιδιά. Μέσω λοιπόν της ενασχόλησης τους με το ποδόσφαιρο δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση και να υιοθετήσουν ένα τρόπο ζωής και άσκησης που θα τους συντροφεύει στην ενήλικη ζωή τους αυτό φιλοδοξεί να καταφέρει και η ΑΕ ΚΩΣ. Πρωτίστως να βγάλει καλούς αθλητές με ήθος και πειθαρχεία και στο εγγύς μέλλον γιατί όχι και πρωταθλητές που θα μπορούν να διακριθούν και να φτάσουν ψηλά!

Ο επικεφαλής των ακαδημιών αναμένεται να είναι ο Παναγιώτης Πηλιγκός έχοντας ως άμεσους συνεργάτες τον Γιώργο Μηναΐδη και την Κλαίρη Ψυλλινάκη. Πρόκειται για καταρτισμένα και ικανά στελέχη που έχουν αποδείξει τι αξίζουν, αφού έχουν εργαστεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία σε άλλες ακαδημίες και κουβαλώντας πλέον αρκετές εμπειρίες αναγνωρίζοντας πλήρως τις οποιεσδήποτε ελλείψεις η παραλείψεις, πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα παλαιοτέρων ετών, είναι ικανοί ώστε βήμα προς βήμα να εργαστούν για την υλοποίηση των στόχων που έθεσε η νέα διοίκηση, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου υποδομών σε ολόκληρη την περιοχή του νησιού μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕ ΚΩ
Η Ακαδημία της ΑΕ ΚΩ δεν θα είναι μια απλή συνάθροιση ατόμων, αλλά θα αποτελεί μια οντότητα που θα λειτουργεί αποτελεσματικά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και ακολουθώντας ορισμένες αρχές.
Αυτό, που θα ξεχωρίζει την Ακαδημία είναι ότι όλα τα μέλη της μοιράζονται ορισμένους κανόνες, που οδηγούν σε συγκεκριμένο σκοπό, υπάρχουν κοινοί στόχοι, ενιαίος τρόπος αλληλεπίδρασης των παιδιών, ενιαία μορφή επικοινωνίας, αλληλεξάρτηση στις προσωπικές σχέσεις και στις αθλητικές δραστηριότητες.
Φιλοσοφία και σκοπός της Ακαδημίας είναι, η μέσω της σκληρής και μεθοδικής άθλησης, η διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο πολιτισμός της άθλησης.
Θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και έτσι προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις στα παιδιά της Ακαδημίας για σωστό Αθλητισμό, για τη σωστή σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική τους καλλιέργεια, με την καθοδήγηση ενός επιτελείου επιλεγμένων προπονητών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΕ ΚΩ

Αγαπητοί μας, γονείς και παιδιά,
Σας καλωσορίζουμε και θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την νέα μας Ακαδημία
Το κείμενο που ακολουθεί έχει μοναδικό σκοπό να σας ενημερώσει και να σας διαφωτίσει για τον τρόπο που λειτουργεί η Ακαδημία μας και το παιδικό ποδόσφαιρο γενικότερα.
Πιστεύουμε ότι αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω θα είναι χρήσιμα ώστε να επιλέξετε να φέρετε τα παιδιά σας στην ΑΕ ΚΩ. Στόχος της συνεργασίας μας να γίνει περισσότερο εποικοδομητική πάντα με στόχο την καλύτερη και αρτιότερη προετοιμασία, τη διασκέδαση, την καλή υγεία και την καλλιέργεια των αρχών του Ευ Αγωνίζεσθαι. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην ακαδημία μας, μόνο κέρδος θα έχουν από τη συμμετοχή τους στην Ακαδημία, ανεξάρτητα αν σε κάθε δραστηριότητα θα έχουν μικρή ή μεγάλη συμμετοχή.
Η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της Ακαδημίας, βοηθάει, ώστε τα παιδιά να αναπτύσσουν την Ομαδικότητα, Κοινωνικοποιούνται, αποκτούν καινούργιους Φίλους, Σέβονται, Πειθαρχούν και μαθαίνουν ότι η επιτυχία και η νίκη χρειάζονται Υπομονή, Προσπάθεια και Άριστη Συνεργασία με τους συναθλητές και τους προπονητές.
Ο αθλητισμός αποτελεί μέσο Ψυχαγωγίας αλλά είναι και ένας μηχανισμός που θωρακίζει την Υγεία και δίνει την δυνατότητα να αναπτυχθεί σωστά η προσωπικότητα του παιδιού. Δεν είναι προνόμιο των λίγων που επιδιώκουν υψηλές αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις, αλλά αποτελεί Δικαίωμα Όλων. Γνώμονας μας, είναι η επιθυμία του παιδιού να παίξει ποδόσφαιρο και να διασκεδάσει σ' ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.

ΣΤΟΧΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
Στόχος της Ακαδημίας είναι να εφοδιάσει τα παιδιά με τα Σωματικά, Ψυχικά και Πνευματικά χαρακτηριστικά που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν την Προσωπικότητα και την Αυτοπεποίθηση τους. Η ενθάρρυνση των παιδιών να αναζητούν μόνα τους Λύσεις, να αναπτύσσουν Πρωτοβουλία και να χρησιμοποιούν την Φαντασία τους διασκεδάζοντας, συμβάλουν στην διαμόρφωση Χαρακτήρα, εμφυσούν την «δια βίου άθληση» με όλες τις Ευεργετικές Συνέπειες που αυτή εξασφαλίζει. Η Αθλητική Παιδεία μαζί με κατάλληλη Μόρφωση, παραδίδουν Ώριμους και πραγματικά Ολοκληρωμένους Ανθρώπους.

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις βαθμίδες εκπαίδευσης και το σχολείο, ένα παιδί μαθαίνει ξεκινώντας από το απλό προχωρώντας προς το σύνθετο. Καθώς, κάθε παιδί είναι μονάδα-άτομο, στη διαδρομή μαθαίνει να συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά ως μέλος Ομάδας. Ενώ αρχικά είναι απόλυτα εξαρτημένο από τους Γονείς, μέσα στην Ακαδημία μαθαίνει να αναπτύσσει Πρωτοβουλία, να αναλαμβάνει Ευθύνες και να διαχειρίζεται Δικαιώματα, να κτίζει Αυτοπεποίθηση μέσα από επιτεύγματα, να διαχειρίζεται την νίκη και την ήττα όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ζωή, κοιτώντας συνέχεια μπροστά.
Εσείς ως Γονείς μπορείτε και θέλουμε να έχετε ενεργό ρόλο στη διαδικασία αυτή

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή