Menu

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ: Ιδού η νέα Λεωφόρος (φωτό-βίντεο)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ: Ιδού η νέα Λεωφόρος (φωτό-βίντεο)
jumbo-banner

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσίασε τα σχέδια για τη δημιουργία του νέου γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

"Ευχαριστώ που ήρθατε στην εκδήλωση στην οποία θα δείξουμε την νέα Λεωφόρο. Διάβασα διάφορα πράγματα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως η Λεωφόρος επισκευάστηκε μετά την κατοχή το 1948 με πρωτοβουλία του Απόστολου Νικολαΐδη με τον κόσμο να βοηθάει. Τότε μπήκαν και οι πρώτοι προβολείς, τους οποίους χρηματοδότησαν οι ομογενείς από την Αμερική. Νομίζω ότι για τους περισσότερους ότι το σπίτι μας είναι η Λεωφόρος, όλοι έχουμε ξεκινήσει τα πρώτα μας οπαδικά βήματα στην Λεωφόρο. Έχω μνήμες από την εποχή με την Έβερτον και τον Αστέρα για το Γουέμπλεϊ.

Το γήπεδο δεν είναι σύγχρονο και όμορφο εξωτερικά. Γιατί ο ψυχισμός αυτού του γηπέδου είναι συγκλονιστικός. Είχε έρθει ένας Άγγλος αρχιτέκτονας και είχαμε πάει στον Βοτανικό. Είπαμε θα μπορούσε να γίνει εκεί το γήπεδο. Γυρνώντας περάσαμε από την Λεωφόρο. Μου είπε αυτό το γήπεδο έχει ψυχή και εδώ πρέπει να μείνετε. Στην Αγγλία ανακαινίζουμε τα γήπεδα πρώτα και μετά φτιάχνουμε άλλα. Τα έργα θα ξεκινήσουν μετά τα πλέι οφ. Θα ξεκινήσουμε τις σουίτες (1.000.000€) από φίλους που θα τις πάρουν. Θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα και έχουμε ήδη βάλει. Θα ανακαινίσουμε και το εσωτερικό και σε δεύτερη θα ξεκινήσει η κατασκευή της δεύτερη εξέδρας πάνω από την Τσόχα 2.300 θεατές και δυο κτίρια σουίτες στα κόρνερ.

Ιδού η νέα Λεωφόρος (vds+pics)

Εμείς είμαστε περαστικοί. Έχουμε μία βάρδια και φεύγουμε. Ο ερασιτέχνης έχει το γήπεδο και αυτός πρέπει να μιλήσει" είπε αρχικά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηλίας Μιχαλαριάς:

"Εγώ από τη σειρά μου να πω πως λατρεύουμε αυτό το χώρο. Εδώ ζούμε και αναπνέουμε. Ζει και αναπνέει όλος ο Παναθηναϊκός. Αν ζήσετε όπως εμείς εδώ, 7 μέρες την εβδομάδα, 10-15 ώρες. Θα δείτε τι σημαίνει για την πόλη ο Παναθηναϊκός. Αγκαλιάζουμε την προσπάθεια που ξεκινάει και επίσημα σήμερα.

Ιδού η νέα Λεωφόρος (vds+pics)

Ο Παναθηναϊκός βάλλεται από διάφορα συστήματα. Είναι χρυσή ευκαιρία για όλους, ανεξάρτητα της οικονομικής δυνατότητας, να όλοι μαζί γύρω από το γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει στην Λεωφόρο. Έχει στόχο να παραμείνει εδώ για πολλά χρόνια ακόμα. Ο Γιώργος Καλαφάτης τον έχτισαν μόνοι τους με το δικό τους ιδρώτα. Τι πιο Παναθηναϊκό να το βοηθήσουν και πάλι οι Παναθηναϊκοί. Είμαστε περήφανοι. Δεν είναι μόνο ο σκοπός, αλλά ο τρόπος. Με δικές μας δυνάμεις. Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια.

Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Αυτή η μικρή εκδήλωση φιλοξενείται στον "τάφο του ινδού". Είναι μία από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται σε αυτό το γήπεδο. Φιλοξενούνται πολλά αθλήματα του ερασιτέχνη εδώ. Θα βοηθήσει και αυτά τα αθλήματα, έτσι ώστε να έρχονται όλοι οι Παναθηναϊκοί να αθλούνται εδώ.

Ιδού η νέα Λεωφόρος (vds+pics)

Ο Παναθηναϊκός μεγαλώνει, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι".

Μαρία Κοκκίνου (αρχιτέκτονας):

"Εγώ είμαι αρχιτέκτονας. Συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν μας έγινε η πρόταση γιατί είμαι φίλαθλος από χρόνια στην θύρα 3. Ένα τέτοιο σωματείο όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανακαινίσει το γήπεδο και να το κάνει σύγχρονο.

1) Η εικόνα του γηπέδου ως προς την πόλη και θέλει άμεση βελτίωση.

2) Ο εκσυγχρονισμός εσωτερικά. Αύξηση των φιλάθλων (δυο κερκίδες επιπλέον), φτιάχνονται τα στέγαστρα, σουίτες, νέος φωτισμός και βοηθητικές λειτουργίες.

Ιδού η νέα Λεωφόρος (vds+pics)

3) Προσθέτουμε λειτουργίες στο γήπεδο όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά (εστιατόριο, εμπορικοί χώροι, πολυχώρος πάνω από το γήπεδο)".

Εξήγηση νέου γηπέδου:

"Τα γήπεδα πρέπει να υπάρχουν στις πόλεις. Είναι μνημεία γιατί συγκεντρώνονται μνήμες στιγμών. Είναι ιστορία και μπορεί να γίνει αν εκσυγχρονιστεί. Για να γίνει αυτό η στρατηγική είναι να καλυφθεί το γήπεδο γύρω-γύρω από ένα υλικό σαν σήτα που καλύπτει όλες τις ατέλειες και βοηθά να μπουν οι δυο νέες κερκίδες. Αυτές που μπαίνουν κάθονται πάνω από τις υπάρχουσες. Το υλικό μπορεί και βγάζει φως. Επίσης γίνεται ένα εστιατόριο που μπορεί να λειτουργήσει και ως μουσείο.

Ιδού η νέα Λεωφόρος (vds+pics)

Στα τέσσερα σημεία του κόρνερ γίνονται διώροφοι χώροι για σουίτες και από κάτω μπαρ και εστιατόρια. Εξωτερικά μπορούν να προβάλλονται διάφορα και να φωτίζεται η πόλη. Σαν καλάθι. Το σύνολο των κερκίδων θα φτάσει στις 20.000 συνολικά. Οι σουίτες θα έχουν θέα και πίσω έτσι ώστε να φιλοξενεί και εκδηλώσεις".

Ο μηχανισμός χρηματοδότησης του γηπέδου:

"Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία πρόκληση. Καλούμε τους φιλάθλους εντός και εκτός να στηρίξουν το όραμα. Όλοι μπορούμε να βάλουμε πλάτη. Ο μηχανισμός είναι:

- Δέκα χορηγικά πακέτα.

- Για όλα τα βαλάντια.

- Από 20€, 50€ κλπ. Κάθε σκαλοπάτι αντιστοιχεί σε προνόμια ανάλογα το ποσό που θα δώσει κανείς.

Η βασική ιδέα, εκτός από εκπτώσεις κτλπ, έχει εισάγει την ονομασία της θέσεις. Όσοι συμμετέχουν από το πακέτο 3-9, έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομα τους χαραγμένο στην καρέκλα.

Δεύτερος τρόπος:

Όποιος επιθυμεί μπορεί να το κάνει μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Για να ακουστεί παντού, έχουμε φτιάξει μία καμπάνια διαφημιστική (ραδιόφωνο, ίντερνετ, τηλεόραση). Πρεσβευτές κτλ. Την Δευτέρα (16/9) 10 το βράδυ στον ΣΚΑΙ, ένα αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό. Θα παρουσιαστεί όλη η ιστορία όλων των αθλημάτων. Θα έχει σπάνιο αρχειακό υλικό. Θα υπάρχουν στο στούντιο παλαίμαχοι, δημοσιογράφοι και συνδέσεις από το εξωτερικό".

Οι ερωτήσεις στο τέλος της εκδήλωσης:

Για το πόσο θα χρειαστεί να γίνει το έργο και αν θα επηρεαστεί αγωνιστικά η ομάδα (και ο ερασιτέχνης):

"Τα έργα θέλουν τρεις μήνες. Τα ευρωπαϊκά ματς θα γίνουν στο ΟΑΚΑ. Εκτός κι αν προλάβουμε κάποια στην Λεωφόρο. Στο πρωτάθλημα θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε εδώ παράλληλα με τα έργα. Εσωτερικά θα αναβαθμιστούν οι χώροι (καθίσματα, τουαλέτες κτλπ). Θα λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο".

Το κόστος πόσο το εκτιμάται και αν θα χρησιμοποιηθεί το κονδύλι:

"Μπορούμε να δώσουμε πολλά χρήματα, αλλά για να γίνουν τα βασικά κομμάτια θέλουμε από 10-15.000.000€. Ελπίζουμε πως θα δοθούν χρήματα από την πολιτεία. Εμείς όμως ξεκινάμε μόνοι μας για να γίνουν γρήγορα. Ούτως ή άλλως δεν φτάνουν".

Για το πόσο θα χρειαστεί ακριβώς: "Η πρώτη φάση που είναι η αναβάθμιση ξεκινά άμεσα μετά τα πλέι οφ. Η δεύτερη με τις κερκίδες μετά την άδεια. Μόλις ξεκινήσουμε με την άδεια θα χρειαστούν τρεις μήνες".

Ονοματοδοσία του γηπέδου: "Θα έχει ενδιαφέρον η συμμετοχή του κόσμου. Υπάρχει ενδιαφέρον για την ονοματοδοσία, αλλά πρέπει να γίνει το έργο πρώτα και πρέπει να περάσει από τον ερασιτέχνη. Είναι θέμα ταμπού και θα το δούμε".

imerisia.gr

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή