Menu

9 λόγοι που δεν κάνετε «γράμμωση»!! - Μιλάμε με εικόνες

9 λόγοι που δεν κάνετε «γράμμωση»!! - Μιλάμε με εικόνες
jumbo-banner

Διαβάστε παρακάτω, παρατηρήστε μόνοι σας σε ποιούς από τους παρακάτω λόγους θα κουνήσετε θετικά το κεφάλι σας και την επόμενη φορά, πριν καταπιαστείτε με τα βάρη στο γυμναστήριο, σκεφτείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα τα εμπόδια, που σας έχουν καθηλώσει στα ίδια κιλά, εδώ και πολύ καιρό.

Το χτίσιμο της μυικής σας μάζας και ο στόχος να αποκτήσετε το σώμα του Σβαρτσενέγκερ στα νιάτα του, δεν είναι εύκολοι στόχοι και οι λόγοι που σας κρατούν μακριά από την εκπλήρωσή τους δεν είναι λίγοι και δεν είναι και αμελητέοι.
Διαβάστε παρακάτω, παρατηρήστε μόνοι σας σε ποιούς από τους παρακάτω λόγους θα κουνήσετε θετικά το κεφάλι σας και την επόμενη φορά, πριν καταπιαστείτε με τα βάρη στο γυμναστήριο, σκεφτείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα τα εμπόδια, που σας έχουν καθηλώσει στα ίδια κιλά, εδώ και πολύ καιρό.

Δεν έχετε υπομονή
Gym 1 173
Η ανυπομονησία πλήττει περισσότερο τους πρωτάρηδες στις ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης που βιάζονται να αρχίσουν τις πόζες μπροστά στον καθρέφτη. Οι πρώτες όμως αλλαγές στο σώμα, δεν είναι εμφανείς με γυμνό μάτι, καθώς αφορούν το συντονισμό σας, την αντίδραση των ίδων των μυών στις ασκήσεις και την ενεργή επικοινωνία του εγκεφάλου σας με το μυικό σας σύστημα. Μην περιμένετε, λοιπόν, μετά από δυο εβδομάδες άσκησης να έχετε κάνει «ποντίκια». Να θυμάστε πως θέλει επιμονή, υπομονή και αρετή το χτισμένο σώμα.

Δεν κρατάτε σημειώσεις
fitness-exercise

Μπορεί να μην είναι κάτι που κάνουν οι περισσότεροι, αλλά η διατήρηση ημερολογίου των γυμναστικών σας επιδόσεων προσφέρει πολλά στην πρόοδο σας. Καταγράφετε με συνέπεια, το πρόγραμμα των προπονήσεών σας, τα βάρη που χρησιμοποιείτε κάθε φορά, τις επαναλήψεις που καταφέρνετε, την ένταση και το ρυθμό των ασκήσεων και τα διαλείμματα που κάνετε μεταξύ των σετ.
Οι σημειώσεις θα σας φανούν πολύ χρήσιμες για την εκτίμηση της συνολικής σας πορείας στο τέλος μιας περιόδου, ενώ σε περίπτωση τραυματισμού θα σας βοηθήσουν να βρείτε την αιτία πίσω από αυτόν.

Δεν έχετε πρόγραμμα
2ajq7ae

Μην επαφίεστε στο τυχαίο των προπονήσεων, αλλά επιμείνετε στην τήρηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Ζητήστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού που και θα σας οργανώσει και θα σας «αναγκάζει» να τηρείτε το πρόγραμμα. Οι τυχαίες ασκήσεις, δεν χάνουν την αξία τους, αλλά οι οργανωμένες προπονήσεις θα σας φέρουν καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα.

Δίνετε έμφαση στην αεροβική
stepf

Εάν ο στόχος σας είναι η μυική ενδυνάμωση και ο όγκος, τότε η αεροβική άσκηση δεν θα πρέπει να καταλαμβάνει μεγάλο κομμάτι των προπονήσεών σας. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να την αποκλείσετε από το πρόγραμμά σας, αλλά να θυμάστε πως στην εβδομάδα σας, οι 4 μέρες θα πρέπει να αφορούν ασκήσεις αντίστασης και μυικής ενδυνάμωσης.

Έχετε κακή διάθεση
black-and-white-boy-cute-photo-Favim.com-188975

Το πιθανότερο σενάριο είναι η κακή σας διάθεση να οφείλεται στο αυξημένο στρες της καθημερινότητά σας, αλλά και σε αυτή την περίπτωση όσο γρηγορότερα ξεφορτωθείτε όλα όσα σας προκαλούν άγχος τόσο πιο αποτελεσματικές θα είναι οι επισκέψεις σας στο γυμναστήριο. Τρώτε σωστά και υγιεινά, πίνετε πολύ νερό, κοιμάστε 8 ώρες κάθε νύχτα, κάνετε διαλογισμό και το σώμα σας θα αντιδρά καλύτερα στις ασκήσεις.

Τρώτε ελαφρά
cheat

Αν θέλετε να φουσκώσουν τα μπράτσα σας, μην τρώτε κάθε μέρα σαλάτες. Οι μύες χρειάζονται θερμίδες για να αναπτυχθούν και η γυμναστική χρειάζεται ενέργεια. Μαζί με το πρόγραμμα γυμναστικής, ακολουθείτε και διατροφικό πρόγραμμα που θα σας αποτρέπει από το να καταλήγετε σε επεξεργασμένες επιλογές. Επιλέγετε οργανικά προϊόντα, κρέας και γάλα, υγιή λιπαρά, προϊόντα ολικής άλεσης και να θυμάστε πως «είστε αυτό που τρώτε», οπότε να είστε διπλά προσεκτικοί με τις επιλογές σας.

«Κλέβετε» στις επαναλήψεις
fitness-is-like-marriage-copy

Μην είστε από εκείνους τους τύπους στο γυμναστήριο που δεν ολοκληρώνουν ποτέ το σετ των κοιλιακών τους και μετά κοιτάνε γύρω τους αν τους είδε ο προπονητής τους. Είτε σας είδε, είτε δεν σας είδε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και δεν είναι υπέρ σας. Οι μισές δουλειές, φέρνουν και κουτσουρεμένα αποτελέσματα. Επιβάλλετε εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας να ολοκληρώνετε τις ασκήσεις σας σωστά και με συνέπεια, ακόμα και αν σας παίρνει περισσότερο χρόνο από τους άλλους θαμώνες του γυμναστηρίου.

Αποφεύγετε τις σύνθετες ασκήσεις
shutterstock 123031714

Ρυθμίστε τη διαδοχή των ασκήσεών σας σύμφωνα με την ενέργειά σας και μην αφήνετε τις πιο σύνθετες και κουραστικές για το τέλος της προπόνησης. Τις επίπονες ασκήσεις, όπως είναι τα βαθιά καθίσματα και η άρση βαρέων βαρών, κάντε τις στην αρχή της ημέρας σας και τις ασκήσεις που γυμνάζουν μεμονωμένους μύες, αφήστε τις για το τέλος. Ακόμα και η μυική ενδυνάμωση δεν θέλει τόσο κόπο, όσο θέλει τρόπο.

Είστε εθισμένος στο γυμναστήριο
tumblr nhgk1oFr751snbrkko1 1280

Το να περνάτε ώρες ολόκληρες στο γυμναστήριο δεν θα επιταχύνει τη διαδικασία της μυικής σας ενδυνάμωσης. Το σώμα χρειάζεται χρόνο να διαχειριστεί τις αλλαγές που του συμβαίνουν και αυτό το χρόνο πρέπει κι εσείς να τον σεβαστείτε. Μην φτάνετε τις αντοχές σας στα όριά τους, τηρήστε το πρόγραμμά σας, μένετε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξημεροβραδιάζεστε στην αίθουσα του γυμναστηρίου.

clickatlife.gr

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή