Εφερε την ΑΕΚ ...Τούμπα

Σεπτέμβριος 24, 2015
jumbo-banner

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 Το ντέρμπι της Τούμπας ξεκίνησε με θερμό εναγκαλισμό των ιδιοκτητών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη, και τελείωσε με πανηγυρισμούς των παιχτών του «Δικεφάλου του Βορρά».

Τελείωσε και με ένα δώρο του Ιβάν προς τον φίλο του, με τον οποίον τον ενώνουν πολλά, αλλά τους χωρίζουν οι ομάδες τους: του προσέφερε μία φανέλα, εκείνη της παραλλαγής, που θυμίζει κομάντο, με τον Δ. Μελισσανίδη να ζητάει να προστεθεί και ένα αυτόγραφο του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος είναι εμφανές ότι καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να... μεγαλώσει τον ΠΑΟΚ, δεν πτοήθηκε από τις πολλές και κλασικές ευκαιρίες που απώλεσαν οι παίχτες του, πολλώ δε μάλλον από το γεγονός ότι με το ξεκίνημα της επανάληψης (47’) η ΑΕΚ πήρε... κεφάλι στο σκορ με το κεφάλι του περσινού πρώτου σκόρερ της, Χρήστου Αραβίδη, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Σουηδού τερματοφύλακα Ρόμπιν Ολσεν.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, ουδέποτε εξήλθε από τον στόχο του, που ήταν η νίκη στο πρώτο ντέρμπι της ομάδας που δημιουργεί ο 37χρονος Κροάτης προπονητής της. «Η πιο σημαντική νίκη της σεζόν», όπως την αποτίμησε ο Τούντορ, ο οποίος συνεχάρη τους παίχτες του για τον χαρακτήρα που έδειξαν: «Κυριάρχησαν και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, βρήκαν τη δύναμη να γυρίσουν το παιχνίδι. Αξίζαμε τη νίκη ξεκάθαρα. Πιστεύω πως ήμασταν πολύ καλύτεροι και πιο συμπαγείς από την ΑΕΚ», τόνισε ο Κροάτης τεχνικός.

Οι παίχτες του ΠΑΟΚ, όμως, μπορεί να έχασαν για λίγο την ηρεμία τους, όμως βρήκαν την ευστοχία τους. Αρχικά με τον Γκάρι Ροντρίγκες (64’), που αξιοποίησε την καραμπόλα, ύστερα από σουτ του Μακ, και μετά με τον Κλάους Αθανασιάδη, ο οποίος αξιοποίησε (84’) το πέναλτι που κέρδισε ο Τζιόλης από τον Σοϊλέδη.Η «Ενωση», η οποία στο πρώτο ημίχρονο των Μακ (κυρίως) και Ροντρίγκες παρακολουθούσε να δίνουν ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι στην επανάληψη, σχεδόν από το... πουθενά, βρέθηκε προηγούμενη στο σκορ.

Η ΑΕΚ, η οποία δικαίως φωνάζει για πέναλτι που δεν δόθηκε (77’) υπέρ του Σιμόες από γονατιά του Κάτσε, στο φινάλε εμφανίστηκε. Και με δύο προσπάθειες (90’ και 95’) του Μάνταλου, με σουτ και κεφαλιά, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση.

«Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Νομίζω πως είναι ένα παιχνίδι από αυτά που μαθαίνεις. Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι πρέπει να το διδάξεις, αλλά όταν χάνεις ένα παιχνίδι πρέπει να διδαχτείς από αυτό. Ολα τα παιχνίδια χρειάζονται προσοχή και συγκέντρωση, κάτι που μας στοίχισε στη φάση του πέναλτι. Θα πρέπει να μαθαίνουμε όλοι σαν ομάδα, αν θέλουμε να κάνουμε την ΑΕΚ ξανά μεγάλη», σχολίασε ο τεχνικός της «Ενωσης» Τραϊανός Δέλλας, που ομολόγησε πως «στις ήττες την κύρια ευθύνη φέρει ο προπονητής».

ethnos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot