Αγώνες μηχανοκίνητων σκαφών στη Θεσσαλονίκη με Κώους πρωταθλητές (pics)

Σεπτέμβριος 29, 2014
jumbo-banner
Στo πλαίσιo του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχυπλόων σκαφών και τζετ σκι στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη όπου διοργάνωσε η Λέσχη Ταχυπλοΐας Θεσσαλονίκης στις 27-28 Σεπτέμβριου 2014 έλαβαν μέρος η συμπατριώτες μας και λάτρεις του αθλήματος των αγωνιστικών μηχανοκίνητων σκαφών, Νιοκαστρίτης Σταμάτης και Φιλίππου Παρασκευάς.
Οι προαναφερθέντες είναι μέλη του ομίλου «ΤΡΙΤΩΝΕΣ racing team» του ομίλου υποβρύχιου ψαρέματος και φουσκωτών σκαφών Κω.  Αγωνίστηκαν με το σκάφος «Βίκυ» του τύπου top line corsair 29.
Οι Νιοκαστρίτης Σταμάτης και Φιλίππου Παρασκευάς στις 27/9 στους αγώνες «CIRCUIT» που διεξήχθησαν κατέκτησαν την 2η  θέση στην κατηγορία Super Sport 3000 κυβικά με εξαιρετικές επιδώσεις.
Στις 28/9 στους αγώνες «Offshore» κατέκτησαν την 3η  θέση στην κατηγορία τους όπου και πάλι εισέπραξαν θετικά σχόλια.
Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων κατείχαν αγωνιστές από τα Δωδεκάνησα.
Αξίζει να αναφέρουμε πως οι αγώνες μηχανοκίνητων σκαφών ( water motorsports) υπήρξαν ολυμπιακό άθλημα μόνο στην Ολυμπιάδα του 1908 στο Λονδίνο. Στη συνέχεια αφαιρέθηκαν από το ολυμπιακό πρόγραμμα.
Αγώνες με μηχανοκίνητα σκάφη είχαν διεξαχθεί, επίσης, στην ολυμπιάδα του 1900 στο Παρίσι αλλά ως άθλημα επίδειξης
Από τη Θεσσαλονίκη ΕΛΕΝΗ ΝΤΙΝΩΡΗ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot